Rubí i Sant Cugat responen a la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf que serveis tècnics i jurídics estan revisant el conveni

Lorenzo Blanco corrent a la cursa
Lorenzo Blanco, un dels promotors de la Cursa de Sant Muç, l’ha corregut en les seves 32 edicions
27 de julio de 2022
Flor de Neu Ceret
La colla Petits Galzeran guanya la Copa de Catalunya a Ceret
28 de julio de 2022

Rubí i Sant Cugat responen a la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf que serveis tècnics i jurídics estan revisant el conveni

cotxe de golf abandonat al costat d'un camí del camp de golf
El camp de golf està en aquests moments abandonat. / Arxiu

Redacció

La rubinenca Mireia Gascón, en representació de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Can Sant Joan, va intervenir en el Ple de juliol de l’Ajuntament de Sant Cugat per reclamar que els consistoris de Rubí i Sant Cugat i l’Incasòl els deixin participar en els treballs per redactar el conveni que defineixi els usos d’aquesta zona verda.


Gascón va explicar que, després de correus sense contestar, l’administració rubinenca els havia respost via mail que els serveis jurídics municipals estaven revisant el conveni i que, un cop el document estigués revisat, el facilitarien a la Plataforma. Per aquest motiu, ja no van assistir al Ple rubinenc.


En la sessió plenària santcugatenca, Gascón va exposar les demandes de la plataforma: accés al conveni per poder incidir en el mateix, una comunicació més fluida amb els ajuntaments i concretar una reunió per treballar conjuntament els futurs usos de l’espai que es vol renaturalitzar.


‘Ens fa por que tot estigui massa lligat quan tinguem accés al conveni’, va apuntar la rubinenca, qui va expressar temors sobre la part dels terrenys que l’Incasòl vol quedar-se. Segons la representant de la Plataforma, aquesta és la més propera al Torrent dels Alous, una zona que des del col·lectiu consideren que ja està massa pressionada urbanísticament i que s’hauria de preservar.
L’alcaldessa, Mireia Ingla, va explicar que, de moment, el treball que s’està fent és tècnic perquè en el conveni “hi ha una sèrie de coses que no veiem massa clares” i que l’administració santcugatenca manté la seva voluntat clara de recuperar i obrir l’espai a la ciutat, amb les millors condicions.


En aquest sentit, va respondre Gascón que el conveni està en un punt molt inicial sobre el qual s’està treballant i que quan arribi el moment de decidir els usos es reprendrien les converses amb la Plataforma i la resta d’administracions.
També va afirmar que intentaria que la comunicació a partir d’ara sigui més fluida.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES