Comença el curs pels més d’11.000 estudiants rubinencs

Imagen noticia
Noves activitats pels joves a Torre Bassas
12 de septiembre de 2019
Imagen noticia
RubíBus substitueix cinc autobusos de la seva flota per models híbrids
16 de septiembre de 2019

Comença el curs pels més d’11.000 estudiants rubinencs

Imagen noticia

El curs escolar 2019-2020 ha començat aquest dijous pels 11.471 alumnes d’educació obligatòria de Rubí, una tornada a les aules que no ha tingut cap incident remarcable. De tots aquests alumnes, 8.109 fan l’escolarització a centres públics i 3.362 a concertats. 721 infants han començat P3 i 854 han iniciat primària.

La principal novetat del nou curs és que el Teresa Altet es transforma en institut-escola, un fet molt ben valorat des de la comunitat educativa del centre. «Encarem aquesta nova etapa amb molta il·lusió, amb moltes ganes de donar un nou impuls a la transformació del centre», ha explicat Dolors Oliver, directora de l’institut-escola. Les dues noves línies d’educació secundària permeten donar continuïtat al projecte educatiu de l’escola, centrat en el foment de l’esperit crític i l’obertura al barri i al conjunt de la ciutat.

Coincidint amb l’arrencada del curs, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el regidor d’Infància i Educació, Víctor García, i la regidora de Joventut, Annabel Cuesta, s’han desplaçat fins al Teresa Altet. «És una molt bona notícia, havíem demanat moltes vegades que als centres on l’espai ho permetés s’adoptés aquest model», ha afirmat la màxima responsable municipal. Per la seva banda, Víctor García ha lloat el model del Teresa Altet: «El projecte és pedagògicament molt innovador, molt ambiciós, però es fa des de zero i això requereix moltes hores».

Conveni per l’Escola del Bosc
L’altra novetat del curs 2019-2020 és l’obertura d’una segona línia a l’Escola del Bosc. Precisament, sobre aquesta escola, que actualment està en barracons, l’alcaldessa ha afirmat que el consistori està acabant el conveni que ha de permetre que l’Ajuntament es faci càrrec de les obres de construcció del centre educatiu, principalment avançant els diners de l’obra, que hauria de finançar la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, segons l’Ajuntament s’espera que l’actuació comenci a executar-se en els propers mesos.