Comença una nova edició dels Pressupostos Participatius

joves ajuntament
Oberta la inscripció per als tallers educatius d’estiu adreçats a adolescents
7 de juny de 2021
ultra clean marathon2
L’Ultra Clean Marathon recull prop d’una tona de residus
7 de juny de 2021

Comença una nova edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament impulsa una nova edició dels Pressupostos Participatius, amb una dotació de 300.000 euros, que es divideix entre els 250.000 que es destinen a propostes ciutadanes i els 50.000 destinats exclusivament a joves i infants.

Un dels objectius de la nova edició d’enguany és facilitar al màxim la participació del veïnat, motiu pel qual s’incorpora la implicació del Consell de la Gent Gran, el Consell Municipal de la Salut i el Consell de la Formació Professional. També s’afegeixen punts d’informació i votació presencials i totes les sessions de treball oferiran l’alternativa en línia. De forma paral·lela, la plataforma Rubí Participa s’ha actualitzat per facilitar la navegació. “Aquesta edició aporta elements quantitatius i qualitatius que com a ciutat hem après durant la pandèmia. Ampliem les formes de participar perquè volem facilitar i fomentar la participació de la ciutadania”, ha explicat el regidor de Participació, Pau Navarro.

La presentació dels Pressupostos Participatius està prevista aquest dijous al Rubí Forma a les 18.30 h i per assistir de forma presencial o tenir accés en línia cal enviar un correu electrònic a participacio@ajrubi.cat. També es farà un taller presencial i virtual a la Biblioteca el 21 de juny a les 18 h.

El procés s’estructura en diferents fases, la primera de les quals és el període de presentació de propostes, que s’allargarà fins al 10 de juliol. Durant aquest termini, els rubinencs majors de 16 anys podran fer arribar les seves idees a la plataforma o als punts de suport, que seran itinerants en diferents espais de la ciutat.

Les propostes han de ser inversions i no iniciatives relacionades amb el manteniment de la ciutat, la contractació de persones o l’organització d’esdeveniments. Cada persona o entitat pot fer un màxim de tres propostes.

Un cop finalitzada la fase d’aportacions, els tècnics faran la seva valoració tècnica i econòmica, que s’allargarà fins al setembre. L’octubre serà el moment de fixar les prioritats i la ciutadania podrà donar suport a les cinc propostes que més els agradin. Al novembre, es valoraran les propostes i s’habilitaran punts de votació presencial. Es podran votar tantes opcions com sigui possible, amb un mínim de dues i sempre que no superin els 250.000 euros.

L’Ajuntament té previst executar les accions que rebin més vots durant el 2022.

Deixa un comentari