Concentració de rebuig a la declaració de Jerusalem com a capital d’Israel

Imagen noticia
Rubí es desperta amb llaços grocs als ponts del centre de la ciutat
20 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Ventura Pons serà avui a Rubí per presentar la seva pel·lícula Sabates grosses dins el Cicle Gaudí
22 de diciembre de 2017

Concentració de rebuig a la declaració de Jerusalem com a capital d’Israel

Imagen noticia

L’Associació Rubí Sociocultural i Integració i Rubí Solidari han organitzat una nova concentració aquest dissabte a les 12 hores per rebutjar la declaració de Jerusalem com a capital d’Israel que va fer fa uns dies el govern dels Estats Units.

La mobilització vol reivindicar Jerusalem com a capital de Palestina, després que els Estats Units hagin reconegut la ciutat santa com a capital d’Israel, una decisió molt controvertida de l’executiu del president dels Estats Units, Donald Trump. La comunitat internacional no reconeix Jerusalem com la capital d’Israel, sinó Tel Aviv, ja que una part de Jerusalem està en territori reconegut internacionalment com a palestí.

La decisió del govern dels Estats Units d’Amèrica ha provocat l’enuig dels palestins i de la resta del món àrab, que s’ha afanyat a declarar Jerusalem Est com a capital de Palestina. La part oest de la ciutat santa va ser annexionada per Israel en la primera guerra àrab-israeliana el 1948. Després de la Guerra dels Sis Dies, el 1967, Israel va ocupar la part est de la ciutat i va reivindicar Jerusalem com la capital de l’estat.

La concentració tindrà lloc a la plaça Pere Aguilera, com dissabte passat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *