Concert polifònic de l’Obrador Coral a l’Església de Sant pere

Imagen noticia
Campanya nadalenca per estimular les compres entre el comerç local
19 de diciembre de 2018
Imagen noticia
El públic rubinenc gaudeix de clàssics de l’òpera durant la Cantada Popular
24 de diciembre de 2018

Concert polifònic de l’Obrador Coral a l’Església de Sant pere

Imagen noticia

L’Obrador Coral de Rubí oferirà el dimecres 26 de desembre el seu tradicional concert per les festes nadalenques. Serà el Dia de Sant Esteve a les 20.30 hores a l’església de Sant Pere.

La proposta d’aquest any de la coral rubinenca, dirigida per Jordi Boltes, és un concert polifònic basat en música del Renaixement. La majoria de les lletres són textos anònims recollits en diferents manuscrits o cançoners.

Així, interpretaran ‘El Cant de la Sibil·la’, un drama litúrgic que pronostica l’arribada del messies i la fi del món; ‘El Llibre Vermell de Montserrat’, un recull de cants anònims en català, occità i llatí, que va ser copiat a finals del segle XIV, encara que es creu que les obres són anteriors, i el ‘Cançoner d’Upsala’ o ‘Cançoner del Duc de Calàbria’, un recull de villancets o cançons populars espanyoles de l’època renaixentista.

L’Obrador també inclourà en el concert obres d’autors reconeguts com Tomàs Luis de Victoria o Cererols. Com és habitual, l’actuació finalitzarà amb una cantada de nadales.

La música, en directe, anirà a càrrec de Mireia Aguiar (sibil·la), Anna Manzano (flauta), Marçal Turu (timbal), Jordi Boltes (violí), Núria Puigbó (violoncel I), Rafael Rusiñol (violoncel II) i Alba Boltes (continu).