Condemnat a 7 anys de presó Manuel Murillo per proposar-se matar Pedro Sánchez

miquel mas pintura
La mostra ‘Rastres, Rostres i Retrats’ de Miquel Mas arrenca amb molt bona acollida
12 de abril de 2022
intercanvi llibres
S’instal·la un punt d’intercanvi de llibres a la font de Can Moritz
12 de abril de 2022

Condemnat a 7 anys de presó Manuel Murillo per proposar-se matar Pedro Sánchez

Redacció

Manuel Murillo, el fill del darrer alcalde franquista de Rubí, ha estat condemnat a 7 anys de presó per l’Audiència Nacional. El tribunal li imposa 2 anys i mig de presó pel delicte d’homicidi en grau de proposició i 5 anys de presó per dipòsit d’armes de guerra. També el condemna a 8 anys de privació de tinència d’armes.

La sentència explica que Manuel Murillo, que treballava de vigilant de seguretat, va publicar el 2018 en el grup de WhatsApp ‘Terrasa por España’ missatges en els quals explicava la seva intenció de matar el president del govern, Pedro Sánchez com a represàlia per traslladar les despulles de Francisco Franco fora del Valle de los Caídos. Els magistrats consideren provat que l’acusat “va interioritzar que la solució per produir un canvi en la situació política espanyola passava per causar la mort del president del govern, motiu pel qual es va proposar demanar ajut per portar-ho a terme”. La sentència també detalla les 13 armes reglamentàries i les 7 prohibides que Murillo tenia a casa seva. El jurat considera que aquest arsenal “és una circumstància de l’alta perillositat de l’acusat”. D’altra banda, els magistrats reconeixen que no hi ha una planificació definitivament traçada per dur a terme l’assassinat, però afirmen que “per embrionària que fos, compta amb persistència, fixació i determinació per part de l’acusat de causar la mort de Pedro Sánchez”.

Durant el judici, Manuel Murillo va dir que no recordava molts d’aquests missatges i els va atribuir al consum d’alcohol: “Hi ha coses que vaig dir o diuen que vaig dir que em semblen d’un boig. Crec que estaria begut, perquè jo no soc capaç de fer això, soc molt sentimental i mai m’he pegat amb ningú”. També va dir que en aquella època “bevia molt vi i orujo” perquè estava molt cansat de la feina i que se sentia com una mena “d’heroi o de Rambo i deia coses així per salvar Espanya”.

Els jutges consideren que no ha quedat acreditada l’alteració psíquica de l’acusat i refusa també apreciar l’atenuant d’embriaguesa per consum d’alcohol i medicaments.


ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES