Acaba el judici contra Manuel Murillo, acusat de voler matar Pedro Sánchez

El 42è Cros Escolar i la 1a Cursa de la Dona es disputaran diumenge
17 de marzo de 2022
color-week1
L’Ajuntament tornarà a celebrar la Color Week amb una trentena d’activitats
18 de marzo de 2022

Acaba el judici contra Manuel Murillo, acusat de voler matar Pedro Sánchez

Redacció

Manuel Murillo, el fill del darrer alcalde franquista de la ciutat, Manuel Murillo Iglesias, ha estat jutjat per un presumpte intent d’assassinat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El judici ha tingut lloc aquest dimarts i dimecres a l’Audiència Nacional i el fiscal ha demanat 18 anys i mig de presó: 11 i mig per haver proposat l’homicidi i 7 per les armes i munició de guerra que van trobar a casa seva.

Manuel Murillo, que quan van passar els fets vivia a Terrassa, va ser detingut després que el 2018 en un grup de WhatsApp manifestés la seva intenció de matar Pedro Sánchez com a revenja pel trasllat del cos de Francisco Franco fora del Valle de los Caídos.

Durant el seu torn de paraula en el judici, Murillo, que treballava de vigilant, ha dit que no recordava els missatges i que probablement estava sota els efectes de l’alcohol: “Hi ha coses que vaig dir o diuen que vaig dir que em semblen d’un boig. Crec que estaria begut, perquè jo no soc capaç de fer això, soc molt sentimental i mai m’he pegat amb ningú”. També ha dit que en aquella època “bevia molt vi i orujo” perquè estava molt cansat de la feina i que se sentia com una mena “d’heroi o de Rambo i deia coses així per salvar Espanya”.

Entre altres missatges, Murillo va dir al grup: “Al Sánchez cal anar a caçar-lo com un cérvol i posar-ne el cap a la xemeneia”. En el registre al seu domicili, la policia hi va trobar tres pistoles, un seguit d’armes llargues, molta munició i també un artefacte explosiu casolà.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES