Conveni entre l’Ajuntament i l’Amical de Mauthausen per sensibilitzar sobre el feixisme

La Sala acull l’estrena de l’obra ‘El pes d’un cos’, de Victoria Szpunberg
1 de febrero de 2022
Els Dimoniets arriben al Casal aquest cap de setmana en sessió doble
1 de febrero de 2022

Conveni entre l’Ajuntament i l’Amical de Mauthausen per sensibilitzar sobre el feixisme

Redacció

L’Ajuntament de Rubí i l’entitat Amical de Mauthausen han signat un conveni de col·laboració amb el qual es comprometen a desenvolupar accions conjuntes de sensibilització i divulgació de la memòria democràtica i de prevenció del feixisme. L’acord s’ha subscrit coincidint amb la commemoració, el passat 27 de gener, del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

El 28 de novembre de 2019, el Ple de l’Ajuntament va aprovar l’adhesió de Rubí a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme Mai Més. El conveni signat per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i pel president de l’entitat memorialista, Juan Manuel Calvo, activa una col·laboració estable entre totes dues parts, que es tradueix en la programació i gestió comuna d’iniciatives, acords i intercanvis de coneixements i experiències. Durant l’acte, Calvo ha anunciat que la trobada anual de municipis integrants de la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme Mai Més tindrà lloc a Rubí a la tardor.

A través del document, l’Ajuntament es compromet a donar suport al Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, a difondre material sobre els projectes de l’Amical de Mauthausen, a facilitar recursos per al desenvolupament d’activitats de l’entitat a la ciutat i a donar suport a projectes educatius dels centres de la ciutat relacionats amb la memòria de les víctimes del feixisme, entre altres. 

Per la seva part, l’Amical adopta el compromís de donar suport als projectes de la memòria democràtica que impulsi l’Ajuntament, a les iniciatives del consistori que siguin coincidents amb els objectius de l’entitat i a projectes i accions municipals on es demani la participació d’entitats i associacions locals, a més de a col·laborar en possibles cicles de cinema o documentals sobre la temàtica. 

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, destaca que iniciatives com aquesta ajuden a recordar “un passat incòmode, dolorós, però que no podem oblidar” per tal d’aconseguir una “societat justa, solidària, tolerant i lliure de feixisme”.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES