Creix el nombre de rubinenques que busquen ajuda al Servei d’Atenció a les Dones

Imagen noticia
Investigada una rubinenca per delictes contra els drets fonamentals en una manifestació d’ultradreta
21 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Tot a punt pel Congrés Rubí Brilla, que enguany se centrarà en la mobilitat sostenible
23 de noviembre de 2017

Creix el nombre de rubinenques que busquen ajuda al Servei d’Atenció a les Dones

Imagen noticia

El nombre de rubinenques que s’han dirigit durant aquest 2017 al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament s’ha incrementat respecte a les dades de l’any passat. El SIAD és un servei que lluita per la igualtat d’oportunitats i contra la discriminació per raons de gènere, oferint a les usuàries informació i recursos de forma gratuïta i confidencial.

Segons les dades facilitades pel consistori, coincidint amb la celebració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el servei psicològic del SIAD té actualment 212 expedients vigents, 109 dels quals es corresponen amb casos nous d’aquest any, mentre que al 2016 comptava amb 161 expedients oberts, 80 dels quals van ser nous.

Enguany, 24 de les dones ateses pel SIAD han estat derivades al servei jurídic, mentre que l’any passat només 10 usuàries van utilitzar aquest recurs.

En el cas del servei jurdídic, aquest ha atès un total de 72 dones, 40 menys que l’any passat, de les quals 9 patien violència masclista i que han estat derivades al servei psicològic. Així, actualment hi ha 39 dones ateses per tots dos serveis, davant les 22 del 2016.

La casa d’urgències, per a acolliments de curta durada de dones i menors al seu càrrec que pateixen violència de gènere i que estan en perill, ha registrat quatre ingressos de dones de Rubí, la mateixa xifra de l’any passat.

Per la seva banda, el punt de trobada, gestionat per la Creu Roja a través d’un conveni amb els Ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal i que garanteix un espai neutral per a parelles amb menors que tenen dificultats per desenvolupar els règims de visites normalitzat, ha atès 15 dones rubinenques, de les quals sis tenien ordres d’allunyament vigents. El 2016 en va atendre 6.

Pel que fa al servei de teleassistència mòbil per a dones que pateixen o han patit violència masclista (ATENPRO) compta actualment amb 38 usuàries, 19 de les quals s’han incorporat aquest any, mentre que l’any passat eren 29 usuàries, 13 de les quals es van incorporar el mateix any. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, destaca la importància que les dones que pateixen violència masclista i el seu entorn coneguin els serveis que ofereix l’Ajuntament a través del SIAD i el telèfon 900 900 120, un servei d’atenció permanent, gratuït i confidencial contra la violència masclista.

Fa poc més d’un mes, una dona rubinenca de 66 anys va ser assassinada per la seva parella. La víctima no havia presentat cap denúncia per violència masclista.