Crida a la ciutadania per participar a la nova campanya de civisme #RubiCiutatNeta

Imagen noticia
L’Ajuntament dona deu dies més a TMA per presentar l’estudi d’impacte ambiental de l’abocador
9 de marzo de 2020
Imagen noticia
L’AUP considera desproporcionats els viatges institucionals del govern
11 de marzo de 2020

Crida a la ciutadania per participar a la nova campanya de civisme #RubiCiutatNeta

Imagen noticia

L’Ajuntament ha posat en marxa l’enèsima campanya de civisme per intentar mantenir la ciutat més neta, erradicant la presència d’excrements i orins de gos de la via pública. L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i els regidors de Medi Ambient, Andrés Medrano, i de Relacions Ciutadanes i proximitat, Miguel Ángel Romero, han presentat aquest dilluns la nova campanya.

La iniciativa, que s’ha batejat amb el hastag #RubiCiutatNeta, vol aconseguir la complicitat de tots els rubinencs i rubinenques a l’hora d’exigir a les persones incíviques que respectin les normes.

En aquest sentit, s’han editat 33.000 fulletons informatius que es distribuiran per tota la ciutat. Aquests inclouen un cartell amb l’eslògan ‘Aquest és un carrer net. Uneix-te al moviment #RubíCiutatNeta, #recullolacaca’, amb l’objectiu que es pengin a comunitats i espais publicitaris de tota la ciutat.

Segons Martínez, la intenció és combatre les conductes i les actituds incíviques que embruten la ciutat perquè «l’espai públic s’ha de cuidar entre tots i totes». La primera edil ha afegit que aquesta campanya neix amb l’esperança que funcioni millor que l’anterior i que no s’hagi d’utilitzar la part més sancionadora. «Cal que tothom entengui que és un deure de la ciutadania no embrutar més del que és imprescindible, perquè ja ho diu la dita: no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta».

A més, la màxima responsable municipal ha recordat que la presència d’excrements i orins de gos a la via pública és un problema endèmic de la ciutat i que la femta canina és un risc per a la salut pública, i especialment per als infants, ja que juguen en els sorrals dels parcs infantils, on malauradament es troben sovint caques de gos que no han estat recollides pels seus propietaris.

Ara arrencarà la campanya informativa i, posteriorment, s’imposaran sancions, que poden arribar als 900 euros. Cal recordar, però, que l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia ja contempla aquestes sancions, que es poden aplicar durant tot l’any i no només en el marc d’una campanya.

El cost de la campanya, que es vol que s’allargui en el temps, a dia d’avui, puja a 4.400 euros.

Pla de zones d’esbarjo i benestar animal
El regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Andrés Medrano, ha afirmat que en aquest 2020 es redactarà el Pla Director de Zones d’Esbarjo i el Pla de Benestar Animal, que inclou revisar l’ordenança vigent i l’actualització del cens dels animals «amb l’objectiu de conèixer quina és la xifra d’animals que hi ha a la ciutat i, per tant, poder dimensionar els serveis que oferim».