Els municipis de la comarca s’uneixen per fer front al problema de l’habitatge

Imagen noticia
L’Ajuntament dona deu dies més a TMA per presentar l’estudi d’impacte ambiental de l’abocador
9 de marzo de 2020
Imagen noticia
L’AUP considera desproporcionats els viatges institucionals del govern
11 de marzo de 2020

Els municipis de la comarca s’uneixen per fer front al problema de l’habitatge

Imagen noticia

Diferents municipis del Vallès Occidental, entre els quals es troba Rubí, van participar la setmana passada en una reunió convocada pel Consell Comarcal per abordar de forma conjunta la problemàtica de l\’habitatge. La regidora d\’Habitatge, Ànnia García, i diversos tècnics de l\’àmbit van assistir a la trobada, en la qual es va acordar la realització d\’un estudi d\’abast comarcal que determini les problemàtiques actuals i assenyali les àrees prioritàries d\’actuació.

El vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Carles Rodríguez, va expressar la voluntat de treballar conjuntament, ja que les qüestions que afecten l\’habitatge són comunes a molts dels municipis de la comarca i les decisions que es prenguin en un poden afectar el municipi veí\». Segons Rodríguez, la voluntat és impulsar una política d\’habitatge compartida en qüestions bàsiques a partir de la consolidació d\’aquest grup de treball conjunt.

Una de les preocupacions expressades pels municipis durant la reunió va ser la dificultat per donar resposta a les sol·licituds d\’ajuts al lloguer, com a conseqüència de la manca de finançament i dels canvis en la normativa d\’adjudicació per part del Ministeri de Foment i l\’Agència Catalana de l\’Habitatge. Al conjunt de la comarca, s\’han desestimat un 26% de les peticions d\’ajuts.

El Ministeri de Foment ha anunciat dues noves convocatòries per a aquest 2020, que es posarien en marxa entre els mesos d\’abril i maig. El Consell Comarcal s\’ha compromès que, quan es facin oficials, donarà suport als ajuntaments a l\’hora d\’informar la ciutadania i que aquesta pugui aportar tota la documentació necessària a les Oficines d\’Atenció a la Ciutadania.

Durant la trobada, els diferents municipis també van posar en comú les accions que estan emprenent per millorar la situació de l\’habitatge. Des de l\’Ajuntament de Rubí, Ànnia García va explicar que estan treballant en un paquet d\’incentius per a les persones propietàries que posin els seus pisos a lloguer a través de la Borsa de Mediació i que s\’han sol·licitat dues subvencions a la Diputació de Barcelona: una per a la reforma i rehabilitació d\’habitatges i una altra per a la compra de pisos, emprada en la recent adquisició de tres habitatges per la via del tanteig i retracte. A més, va informar que s\’han iniciat els treballs per disposar aviat d\’un Pla local d\’habitatge.