Dones de diverses entitats locals llegeixen el manifest del 8 de març

Imagen noticia
El Consell Local per la República es presentarà dijous vinent
5 de marzo de 2020
Imagen noticia
Cultura en femení amb el festival No woman no fest i l’espectacle ‘50.446’
9 de marzo de 2020

Dones de diverses entitats locals llegeixen el manifest del 8 de març

Imagen noticia

Rubí ha fet l’acte central del Dia de les Dones aquest divendres al migdia a la plaça de Pere Aguilera amb la lectura del manifest. La lectura ha anat a càrrec de set dones que formen part de diverses entitats locals de la ciutat: Daisol, de la Fundació APIP-ACAM per l’atenció residencial i ajuda als refugiats, Flora, del Grup d’Ajuda Mútua de Rubí, Maria José, de l’Aula d’Extensió Universitària, Maria, d’Oncolliga, Gracia, del Club de Lectura Veu de Dones, i Lídia, de Ràdio Rubí.

El manifest, elaborat a partir de les idees del manifest que proposen les entitats municipalistes, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de la Dona, ha reivindicat el paper de la dona en la societat i ha insistit que encara hi ha moltes desigualtats entre els homes i les dones, una bretxa que cal superar per avançar cap a una comunitat plenament igualitària.

A la plaça s’han concentrat prop d’un centenar de persones, principalment treballadors de l’Ajuntament i representants polítics, que han volgut donar suport a la commemoració del Dia de les Dones.

Segona lectura del manifest i altres activitats del Dia de les Dones
Aquesta tarda a les 17 h a l’Espai Jove Torre Bassas hi haurà una nova lectura del manifest per aquelles persones que no hagin pogut anar a la d\’aquest migdia. A banda, s’han preparat múltiples activitats durant tot el mes. Aquesta mateixa tarda a les 19 h i a les 20 h s’estrenarà a l’Ateneu un espectacle, ‘50.446’, que té com a protagonista Neus Català. Es repetirà el dissabte a les 18 h, 19 h i 20 h.

Pel que fa a dissabte, a partir de les 12 h, està previst el No Woman No Fest al Celler, un festival multidisciplinari que organitza l’entitat La SoniK. A més, la historiadora Carmen Bencomo i l’escriptora Núria Julià oferiran una xerrada sota el títol ‘Rubí té nom de dona’, que tindrà lloc a les 12 h al local de l’AV de Ca n’Oriol, al carrer Sòria, 5.

Per dissabte i diumenge, 8 de març, també estan previstes diverses activitats organitzades pel Comitè de la Vaga Feminista, uns actes que els mitjans de comunicació locals no cobriran en protesta per les «exigències» en la cobertura informativa que el col·lectiu ha fet arribar a la premsa de Rubí.

Les activitats continuaran durant la setmana que ve, entre les més destacades, hi ha la de l’Aula d’Extensió Universitària, titulada ‘Feminisme, violències i vida quotidiana. En parlem?, a càrrec de la regidora Betlem Cañizar, i que tindrà lloc el 9 de març a les 18 h. També hi haurà la conferència ‘Noves masculinitats’, el dimarts a les 18 h al Rubí Forma, que anirà a càrrec de Santiago Luque, psicòleg.