El Banc de Sang i Teixits necessita urgentment sang del grup O negatiu

Imagen noticia
Rubí Solidari dona 400 euros per ajudar els refugiats hondurenys
29 de octubre de 2018
Marquem el camí, definim els impostos
31 de octubre de 2018

El Banc de Sang i Teixits necessita urgentment sang del grup O negatiu

Imagen noticia

Les pluges dels darrers dies i un seguit de caps de setmana llargs han fet que les reserves de sang, especialment del grup 0 negatiu, estiguin en un nivell baix. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits apel·la a la solidaritat dels rubinencs i rubinenques per intentar incrementar l’estoc actual.

El proper dissabte 3 de novembre, una unitat mòbil del Banc de Sang serà a Rubí per recollir les donacions de la ciutadania. L’autobús estarà ubicat davant de l’Antiga Estació de 10 a 14 h i de 17 a 20.30 h.
Recordeu que pot donar sang qualsevol persona amb bona salut sempre que tingui més de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Donant universal
La sang del grup 0 negatiu es pot transfondre a qualsevol receptor, sigui quin sigui el seu grup, i es fa servir molt en cas d’emergència, quan no hi ha temps per comprovar el grup sanguini de l’accidentat. Malauradament, menys del 7% dels catalans té sang del grup 0 negatiu.

Aquests dies, a les neveres del Banc de Sang hi ha unes 200 bosses de sang 0- i l’òptim seria que n’hi haguessin unes 600. Per això, aquests dies calen uns 800 donants d’aquest grup sanguini, el doble dels necessaris en una setmana normal.

Per remuntar les reserves de 0-, el Banc de Sang ha engegat una campanya informativa als hospitals i està avisant els donants habituals d’aquest grup per informar-los de la situació. En aquesta web es poden consultar els punts més propers on donar sang: www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar.

Com que la sang del grup 0- la pot rebre qualsevol malalt, sigui quin sigui el seu grup sanguini, a les persones d’aquest grup se les anomena donants universals. La sang és una característica que s’hereta, igual que el color dels ulls. Des del Banc de Sang es convida totes les persones que siguin 0- a que donin sang i ho facin acompanyades d’un familiar, ja que pot ser que també tingui aquest grup.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *