El Café Berlin, La Cañita i l’Antic Hostal del Gall, les millors tapes de Sant Galderic

Imagen noticia
Convoquen una jornada participativa sobre la reforma del parc de Ca n’Oriol
8 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Els èxits de l’esport rubinenc guardonats amb els premis Rubeo d’Or
10 de noviembre de 2018

El Café Berlin, La Cañita i l’Antic Hostal del Gall, les millors tapes de Sant Galderic

Imagen noticia

La coca amb una base de tomàquet i pollastre marinat amb porro i un toc de cogombre ha estat la guanyadora del concurs de tapes de l\’activitat \’De Tapes per la Fira\’, dins el marc de la Fira de Sant Galderic. No és la primera vegada que el Café Berlin aconsegueix guanyar un dels premis de l\’activitat, però sí que és el primer cop que la seva tapa és escollida la millor: \»És un reconeixement a la nostra feina, estem orgullosos, a més la iniciativa ens agrada molt, sempre que arriba el moment de preparar la tapa ens reunim tot l\’equip i intentem crear-ne una de nova\», explica Marcos Guil, del Cafè Berlin, que va servir més de 1.900 coques durant els quatre dies.

La segona tapa més votada ha estat la del bar La Cañita, una hamburguesa amb ceba confitada i allioli suau amb pa de patata; mentre que el tercer premi ha recaigut en un altre establiment que acostuma a recollir aquest guardó, l\’Antic Hostal del Gall. En aquest cas, el restaurant va oferir una mini hamburguesa de vedella gallega. Més d\’una trentena de bars i restaurants van participar en aquesta iniciativa durant l\’activitat organitzada per l\’Associació Sant Galderic. Segons l\’Ajuntament, en aquesta edició s\’han venut un 20% més de tapes que l\’any passat.

La presidenta de l\’entitat, Ariadna Benavides, s\’ha mostrat satisfeta per com va anar la iniciativa, considera que \»està molt consolidada\» i apunta que de cara a l\’any vinent hi ha aspectes a millorar, com ara la participació en les votacions. També ha reconegut que s\’han de revisar altres qüestions com els horaris dels establiments, ja que cada restaurador oferia les tapes en horaris i dies diversos: \»Volíem facilitar als bars i restaurants la feina per poder oferir les tapes, però l\’any vinent decidirem i demanarem que es compleixin els horaris\».

Per la seva banda, el regidor de Comerç, Rafael Güeto, també ha apuntat que el fet que hi hagués diferents horaris és una mesura que es va prendre per facilitar \»la flexibilitat als restaurants\».

L\’acte d\’entrega ha anat a càrrec de l\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que ha destacat que la iniciativa \»és una forma de promocionar i atraure nous clients als comerços locals, amb tapes de gran qualitat i imaginatives\».
Durant l\’entrega dels guardons, que va tenir lloc divendres al matí, s\’han fet públics els noms dels tres guanyadors d\’un val de 30 euros per gastar en bars i restaurants de la ciutat entre els participants de les votacions a la millor tapa.