El CAP Mútua es transformarà en un CUAP a partir del mes vinent

Imagen noticia
L’Escola d’Art i Disseny crea unes mascaretes especials per celebrar el Mes de les Diversitats
8 de octubre de 2020
Imagen noticia
El Centro Aragonés de Rubí celebra el Pilar amb l’ofrena i la missa a l’església de Sant Pere
13 de octubre de 2020

El CAP Mútua es transformarà en un CUAP a partir del mes vinent

Imagen noticia

Rubí tindrà a partir del mes de novembre un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), segons ha explicat la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Arran. Al febrer d’aquest any, el Departament de Salut ja es va comprometre a transformar el CAP Mútua en un CUAP a finals d’any o principis de 2021, i finalment serà al novembre quan aquest projecte es faci realitat.

El CAP Mútua actualment és un centre d’atenció continuada, ja que acull urgències durant les 24 hores del dia, però amb la transformació a CUAP podrà oferir serveis i evitar desplaçaments dels rubinencs als hospitals de referència, ubicats a Terrassa. Els CUAP, per exemple, estan capacitats per atendre pacients amb urgències de risc vital i d’alt risc. Segons ha explicat Anna Arran, també s’instal·larà un CUAP a Sant Cugat del Vallès i dos CUAP adjacents a l’Hospital Mútua de Terrassa i l’Hospital del Consorci Sanitari de Terrassa.

La notícia s’ha donat en el marc del Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental per presentar el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i explicar com es concretarà. Es tracta d’un pla creat per potenciar la sanitat primària i que compta amb un pressupost de 38,7 milions d’euros per a la Regió Sanitària Metropolitana Nord a executar en tres anys.

El Pla inclou la contractació de diferents perfils professionals que redefiniran les seves competències, el suport a la cronicitat i el reforç administratiu i tecnològic per potenciar l’atenció telefònica i telemàtica. A més, des del juliol s’han incorporat als CAP els gestors covid i des del setembre, els referents escolars.

A la trobada també hi va ser present el delegat del govern a Barcelona, Juli Fernàndez, qui va explicar que el nou pla és «un canvi de model per poder millorar l’accessibilitat de la gent al sistema de salut i donar resposta resolutiva i eficient, posant èmfasi en la cronicitat, que necessita un accés molt més reiterat de la primària». També va explicar que en les properes setmanes està prevista la incorporació de 600 professionals per reforçar els rastrejos i els cribratges epidemiològics.