El cribratge detecta 145 positius asimptomàtics després de fer més de 9.000 proves a Rubí

Imagen noticia
‘Persones essencials’, lema de la commemoració a Rubí del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
2 de diciembre de 2020
Imagen noticia
Torna el Vespre de Jazz i Lletres a l’Ateneu amb l’escriptora Alba Luz com a convidada especial
4 de diciembre de 2020

El cribratge detecta 145 positius asimptomàtics després de fer més de 9.000 proves a Rubí

Imagen noticia

El cribratge que va fer el Departament de Salut la setmana passada a Rubí, concretament a la zona del CAP Anton Borja, va facilitar la identificació de 145 positius asimptomàtics. En total, es van fer 9.315 proves PCR, de les quals un 1,5% van donar positiu.

Rubí va ser de llarg la ciutat on la gent va participar de forma més activa en aquestes proves per detectar casos de covid-19 i, per tant, també ha estat el municipi amb més positius. A la resta de ciutats de la Regió Metropolitana Nord on s\’han fet cribratges, el nombre de proves ha estat molt menor. A Sabadell, entre els barris de Can Balsach i La Serra s\’han fet 2.959 PCR, de les quals han donat positiu 40. En total, a la regió, s\’han realitzat més de 30.000 PCR, amb un resultat de 345 positius per covid-19.

Nadal, màxim 10 persones
El govern de la Generalitat de Catalunya ja ha fet públiques les mesures de seguretat que implementarà de cara a celebrar el Nadal d\’enguany. Els àpats o festes de Nadal podran comptar amb un màxim de 10 persones, inclosos els infants i es recomana que no siguin de més de dues bombolles de convivència.

Pel que fa al toc de queda nocturn, es retarda fins a la 1.30 h per la Nit de Nadal i Cap d\’Any, mentre que per Reis s\’establirà un horari màxim fins a les 23 h.

Pel que fa a la mobilitat, es recomana que es minimitzi i es mantingui en l\’entorn proper. Es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d\’estudi. Si venen de l\’estranger hauran de presentar una PCR negativa, tal com estableix el govern espanyol.

El pla també contempla excepcions per als bars i restaurants: els grups podran ser de 6 persones per taula els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener. A la nit de Nadal i Cap d\’Any es permetrà obrir fins a la 1 h.

Pel que fa a les trobades als domicilis, es recomana que es facin en la mesura del possible a l\’aire lliure i si es fan a l\’interior, s\’aconsella ventilar abans i després i fer ús constant de la mascareta mentre no s\’estigui consumint, així com seguir les pautes d\’higiene de mans.

El govern també té previst facilitar les visites a les persones grans que viuen a les residències. Es permetrà la sortida de les persones grans per anar a casa dels familiars els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l\’1, el 5 i el 6 de gener.