El fill de l’exalcalde Murillo, detingut per voler atemptat contra Pedro Sánchez

Imagen noticia
Millorar l’accessibilitat, mantenir el bosc i ampliar-lo, algunes propostes ciutadanes pel parc de Ca n’Oriol
7 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Fotodenúncia
9 de noviembre de 2018

El fill de l’exalcalde Murillo, detingut per voler atemptat contra Pedro Sánchez

Imagen noticia

Manuel Murillo Sánchez, fill de l’últim alcalde del franquisme a Rubí, Manuel Murillo Iglesias, va ser detingut el 19 de setembre pels Mossos d’Esquadra per planificar un atemptat contra el president del govern, Pedro Sánchez.

El detingut, que es troba actualment a la presó de Can Brians 2, va manifestar per un grup de WhatsApp la seva voluntat d’assassinar el president socialista després de conèixer la decisió del govern d’exhumar el dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, segons recull el diari Público. Múrilo va demanar ajuda a través d’aquest grup per conèixer l’agenda i saber els moviments de Sánchez amb la intenció de matar-lo. Va ser precisament una persona d’aquest grup qui va alertar els cossos de seguretat.

Segons aquestes mateixes informacions, el detingut era un expert tirador i practicava el tir olímpic. Feia anys que freqüentava cercles d’ultradreta, però no tenia cap antecedent penal.

Durant la detenció, els Mossos d’Esquadra van trobar a casa seva, a Terrassa, un arsenal de 16 armes de foc curtes i llargues, entre les quals diversos fusells i quatre rifles, alguns modificats per ell mateix. L’acusat va confessar les seves intencions just després d’ingressar a presó incondicional.

L’Audiència Nacional ha refusat imputar-lo per terrorisme i la causa judicial està oberta per delictes contra l’autoritat amb ús d’arma, delicte d’amenaces greus, delicte de tinença il·lícita i dipòsit d’armes, municions i explosius i un delicte d’odi.

Reconegut a Rubí per la seva faceta esportiva
El fill de Manuel Murillo Iglesias, l’alcalde franquista que va governar Rubí des del 1962 fins al 1977 i que va morir el 2001, vivia a Rubí i va treballar de mecànic fins fa alguns anys, quan es va traslladar a Terrassa. Actualment, treballava com a vigilant de seguretat. El detingut va ser nomenat millor esportista de Rubí els anys 1994 i 1996 per la seva afició a l’atletisme. Murillo Sánchez va ser quatre vegades campió d’Espanya dels 100 km en ruta i va participar en sis campionats del món d’atletisme.