El Mercat substitueix la minideixalleria per un nou Punt Verd

habitatge
L’habitatge i la transició energètica centren el debat al Ple de març
26 de marzo de 2021
mones de pasqua
‘Harry Potter’, superherois, princeses Disney i ‘Fortnite’, entre les mones de Pasqua més demanades
29 de marzo de 2021

El Mercat substitueix la minideixalleria per un nou Punt Verd

El nou Punt Verd s’ha ubicat en un lloc molt visible. / Localpres-Ajuntament

El Mercat compta des del dijous amb un nou Punt Verd que substitueix la minideixalleria que hi havia ubicada a l’equipament. Es tracta d’un nou espai d’aportació de residus especials quotidians que s’ha ubicat al passadís que separa la zona del Mercat de la zona on hi ha el supermercat per donar-li més visibilitat.

La ciutadania hi podrà dur residus especials que es generen habitualment a casa i que no es poden dipositar als contenidors que hi ha al carrer: aerosols, cables, càpsules de cafè, cartutxos de tinta d’impressores domèstiques, cosmètics, ferralla i metalls de petit format, oli vegetal i piles. També hi haurà un espai per a la reutilització. L’estructura compta amb diferents compartiments, cadascun dels quals està senyalitzat amb el nom i descripció del tipus de residu que s’ha de dipositar i amb icones senzilles que afavoreixen l’accessibilitat i la identificació a distància. També s’indica el grau d’impacte ambiental de cadascun dels residus mitjançant un codi alfabètic i diferents colors.

“És important insistir en la necessitat de cuidar el nostre món i amb aquest petit gest dels veïns i veïnes que passen pel mercat millorarà el nostre entorn”, va explicar l’alcaldessa, Ana M. Martínez, durant la inauguració d’aquest espai. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, va recordar que encara queden moltes passes per avançar en el reciclatge: “Hem de pensar que tres de cada quatre tones de residus que es llencen al contenidor gris no han d’anar allà. Per això cal facilitar i educar i aquest és l’objectiu”.

La resta de residus especials o voluminosos no admesos al Punt Verd del Mercat es poden dur a la deixalleria de Cova Solera o als diferents punts de la deixalleria mòbil. La minideixalleria del Mercat estava en funcionament des del 2002 i amb el temps s’ha anat transformant i canviant d’ubicació per donar-li major protagonisme.

Bosses de ratafia

En paral·lel a l’estrena d’aquest nou Punt Verd, l’Ajuntament té previst repartir 1.500 bosses de ratafia als paradistes del Mercat perquè les puguin lliurar a la seva clientela. Aquest element, que també es lliurarà a les persones usuàries de les deixalleries mòbils, se suma a la resta de recipients que el consistori ha anat repartint a la ciutadania per fomentar la correcta gestió dels residus: el cubell de l’orgànica, la bossa amb triple compartiment per recollir les fraccions de paper-cartró, els envasos i el vidre, i els clakis per emmagatzemar oli de cuina usat.