El MMUC i el Museu Vallhonrat celebren el Dia Internacional dels Museus

bosses mercat
L’Ajuntament lliurarà 1.500 bosses de ràfia a la ciutadania per facilitar l’aportació de residus al Punt Verd del Mercat
19 de maig de 2021
manifestació palestina
Centenars de persones es manifesten contra els atacs d’Israel a la franja de Gaza
20 de maig de 2021

El MMUC i el Museu Vallhonrat celebren el Dia Internacional dels Museus

El Museu Vallhonrat ha tornat a celebrar el Dia dels Museus amb una visita guiada. / J.A. Montoya

El Museu Municipal Castell (MMUC) s’ha sumat al Dia Internacional dels Museus, que es va commemorar dimarts, amb una jornada de portes obertes i l’exposició de dues peces especials. L’equipament va obrir les seves portes tant al matí com a la tarda amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania la seva col·lecció permanent.

Les persones que van visitar el museu aquest dimarts van poder gaudir de dues peces destacades. En homenatge al recentment desaparegut Oriol Marco, es va exposar l’escultura ‘El cep’, que l’artista rubinenc va cedir per a la mostra permanent del MMUC. Es tracta d’una obra de 2009 realitzada amb tècnica mixta i que remet al passat vinícola del municipi.

Les dues peces destacades que va oferir el MMUC dimarts. / Ajuntament

Al costat d’aquesta peça, es va poder admirar el gerro ‘La dansa del vi’, de l’artesà del vidre Antoni Pons Cirac. L’obra ha estat cedida pel Museu Etnogràfic Vallhonrat, dipositari de més d’un centenar de peces de l’autor, i representa tres figures ­–joventut, maduresa i vellesa– enllaçades simbolitzant una sardana, amb raïms i fulles de parra per cabells i envoltades per ceps. Les artesanies de vidre de Pons Cirac estan considerades obres úniques i són presents a museus i institucions de tot el món.

A banda de cedir aquesta peça al MMUC, el Museu Etnogràfic Vallhonrat també va celebrar el Dia Internacional dels Museus amb una visita guiada gratuïta a les 12 h. Els assistents van poder conèixer les més de 9.000 peces exposades en aquest recinte museístic que enguany, ha celebrat els seus 60 anys d’història.

Deixa un comentari