Centenars de persones es manifesten contra els atacs d’Israel a la franja de Gaza

museu vallhonrat
El MMUC i el Museu Vallhonrat celebren el Dia Internacional dels Museus
19 de maig de 2021
vacunació
El 29% dels rubinencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna
20 de maig de 2021

Centenars de persones es manifesten contra els atacs d’Israel a la franja de Gaza

Manifestants amb banderes Palestines davant de l’Ajuntament. / Ràdio Rubí

Més de 200 persones es van congregar dimecres al vespre a la plaça de Pere Aguilera per protestar contra els atacs aeris que l’exèrcit israelià està infringint al territori cercat de la franja de Gaza, a Palestina. Un gran nombre de representants de la comunitat àrab rubinenca, però també famílies palestines de la zona, van participar en aquesta concentració, convocada per Rubí Solidari.

Els manifestants van voler traslladar la seva solidaritat amb el poble palestí i van rebutjar les actuacions militars del govern d’Israel, liderat pel primer ministre Benjamin Netanyahu. En la manifestació, es van veure moltes banderes de Palestina i no només va ser un acte contra Israel, sinó també una mobilització reivindicativa del poble palestí, que consideren que és víctima d’una “neteja ètnica”.

L’escalada de tensió que s’està vivint a la zona des de fa tot just uns dies ha provocat ja més de 200 morts palestins, entre els quals una seixantena d’infants, i 10 víctimes israelianes, entre les quals dos nens. La guspira que va fer encendre la flama en aquest inestable territori del Pròxim Orient va ser l’anunciada fi d’una batalla judicial per l’expulsió de set famílies de Jerusalem Est, una resolució que finalment ha estat posposada en vista dels esdeveniments.

Jerusalem Est és un territori de majoria palestina i la seva població vol que es converteixi en la capital del futur estat de Palestina. En canvi, Israel pretén aconseguir el control de tota la ciutat, un indret molt sensible per les singularitats religioses: àrabs, cristians i jueus la consideren una ciutat sagrada.

La tensió creixent pel possible desallotjament de les famílies de Jerusalem Est es va intensificar amb el llançament de coets procedents de la franja de Gaza cap a ciutats d’Israel. La resposta del govern de Netanyahu va ser el bombardeig de la zona i la seva superioritat militar està provocant una autèntica crisi humanitària en un territori molt castigat per la pobresa.

Nova concentració

Rubí Solidari ha decidit tornar a convocar una manifestació el 26 de maig a les 19 h a la plaça de Pere Aguilera per seguir explicant quina és la situació de Palestina.

Abans de la manifestació, es farà també una protesta per la situació que s’està vivint a Colòmbia. Al país sud-americà s’han produït una cinquantena de morts en manifestacions contra una pujada tributària a les classes mitjanes del país.

Deixa un comentari