Imagen noticia
Campanya nadalenca per estimular les compres entre el comerç local
19 de diciembre de 2018
Imagen noticia
El públic rubinenc gaudeix de clàssics de l’òpera durant la Cantada Popular
24 de diciembre de 2018

El moment de fer un pas endavant

«Ja no som nins de mel i sucre, i ens sabem governar» deia el poeta i músic mallorquí Guillem d’Efak. Es tracta d’una cita que defineix la raó de ser d’un projecte polític i social com el de l’AUP. El nostre projecte neix en el context de les eleccions municipals del 2015, recollint el fruit i la tradició política i assembleària d’una formació amb anys de bagatge i treball municipal com Alternativa Ciutadana (ACR), i amb l’aportació de la saba nova de formacions més recents com el nucli local de la CUP o Pirates. En aquests quatre anys també hem pogut compartir camí amb companys d’EUiA, molts dels quals han decidit continuar donant forma a l’espai que entre totes ens vam donar, que no és més que un espai de lluita per la recuperació del sentit democràtic de la representació institucional, en el que tota la ciutadania està convidada a participar més enllà de partits i sigles, teixint una assemblea amb sentit propi. Des de l’experiència i el coneixement de la ciutat en l’àmbit associatiu, participatiu i institucional, hem observat els límits i les contradiccions d’un sistema que permet estar molt còmode a una classe política que desdibuixa de manera sistemàtica la lògica de representació popular. Una classe que es blinda en una institució mentre la buida de sentit.

En aquests quatre anys hem participat de totes les grans decisions mantenint una ferma decisió i compromís amb la ciutat, allunyats sempre de la mirada electoralista i efectista. Tot i no creure en la democràcia representativa, hem intentat sempre ser dignes de la representació que ens va atorgar la ciutadania de Rubí. Hem aplicat els principis de transparència radical en la fiscalització i comunicació de l’acció de govern, mantenint una posició crítica i denunciant les greus mancances flagrants que hi hem vist, però mantenint una actitud propositiva, aportant el nostre coneixement i aptituds a la ciutadania. Per desgràcia, però, la ciutat de Rubí ha estat dirigida per un govern de mínims, un govern a la deriva que de manera agònica ha anat naufragant de manera lenta i progressiva. Han estat quatre anys de treball dur, desagraït a vegades, en el qual hem vist de tot, des de la vergonya i la desil·lusió de veure malmès el sentit democràtic del Ple fins a veure de què és capaç la mediocritat per aferrar-se a una cadira (canvis de cartipàs, regidors no adscrits). No ha estat un mandat senzill, no ha estat una feina senzilla.

En clau nacional també ens ha tocat treballar per a poder garantir la sobirania del nostre poble i ho vam donar tot perquè la veu dels veïns i les veïnes de Rubí pogués ser escoltada. En un dur context de repressió, amb la llibertat segrestada, amb un país assetjat, vam treballar, treballar i treballar com hem fet sempre, sense grans titulars, sense fotografies ni grans discursos, però amb fermesa i determinació. Compromís inequívoc amb el nostre poble i en la defensa innegociable de les llibertats.

Després de mirar enrere, d’aprendre del viscut i d’allò que hem observat, ens refermem en el nostre projecte en el nostre espai. Conscients que la nostra ciutat necessita més que mai un canvi, una sacsejada que acabi amb la dinàmica de clientelisme i mirada curta dels últims mandats. Aquesta ciutat es mereix una oportunitat de reconstruir-se, de recuperar el sentit col·lectiu. Una oportunitat per retornar el sentit democràtic a la institució, amb la inspiració de les companyes zapatistes, volem una ciutat on «el poble mana i el govern obeeix».

A l’AUP tenim molt clar el diagnòstic i tenim molt clar que un espai com el nostre és part indestriable de la solució. El poble de Rubí mereix un pas endavant d’una ciutadania que ja no pot continuar delegant en la perpetuació del sistema d’alienació política. Les persones que estaran en la punta de la llança, les persones que prendran el relleu representatiu d’en Jordi, la Mireia, l’Albert o jo mateix, estan absolutament preparades per liderar un projecte renovador, basat en un pla de treball que va molt més enllà de quatre eslògans o promeses vagues.

L’AUP ja ha liderat l’oposició, ha practicat l’autoorganització des de diferents vessants i en aquestes properes eleccions volem fer un pas endavant. No demanarem a la ciutadania un vot, li demanarem que ens acompanyi, que participi i que s’impliqui. Aquest 2019 sortim a guanyar, perquè «ja no som nins de mel i sucre, i ens sabem governar».