El Moviment per unes Pensions Dignes convoca una manifestació coincidint amb el primer any de lluita

Imagen noticia
Un centenar de persones condicionen l’entorn de la font de Sant Muç
18 de febrero de 2019
Imagen noticia
Oberta la inscripció en el Concurs de Comparses de Carnaval
20 de febrero de 2019

El Moviment per unes Pensions Dignes convoca una manifestació coincidint amb el primer any de lluita

Imagen noticia

Fa un any que es va impulsar a Rubí el Moviment per a unes Pensions Públiques Dignes. Durant aquests 12 mesos, jubilats i pensionistes s’han organitzat i s’han mobilitzat reclamant mesures que garanteixin un sistema de pensions públiques ajustat al cost real de la vida per a ells i per a les generacions futures.

Coincidint amb aquest primer aniversari de l’inici de la lluita, la plataforma ciutadana ha organitzat una nova manifestació pels carrers de la ciutat. Serà el dimecres 27 de febrer a les 18 hores a la plaça Pere Aguilera, des d’on s’iniciarà la manifestació, que esperen que compti amb força participació.

Josep M. Pijuan, un dels impulsors del Moviment a la ciutat, ha fet un balanç positiu d’aquest any de mobilitzacions per part de jubilats i pensionistes de tot el territori espanyol. Pijuan ha destacat que s’han aconseguit avenços com ara la pujada del 3% de les pensions més baixes o la recuperació de l’IPC per a la resta. «És una petita part del que realment volem aconseguir», ha assenyalat, tot animant la ciutadania a continuar la mobilització.

Pijuan també ha destacat positivament que, durant aquest primer any de lluita, han rebut el suport d’altres col·lectius socials que també estan actius a la ciutat com Rubí Sanitat, la plataforma Rubí Sense Abocadors o el Sindicat del Lloguer.

Entre les reivindicacions pendents per les quals continuen la mobilització, hi ha la derogació de les reformes de les lleis de pensions, una pensió mínima de jubilació de 1.084 euros, la revaloració anual, automàtica i permanent de l’IPC real a les pensions i que aquest dret estigui blindat en la Constitució, la jubilació anticipada sense penalització amb 40 anys cotitzats, l’impuls real a la Llei de la Dependència i l’eliminació de qualsevol mena de copagament en tots els drets sanitaris.

Jordi Navarro, també membre de la plataforma, ha assenyalat que s’ha demostrat que sí que hi ha diners per les pensions, en contra del que va argumentar el govern de Mariano Rajoy, i que cal seguir lluitant pels drets dels pensionistes.

Sobre l’avançament electoral, els pensionistes tenen molt clar que «governi qui governi, les pensions es defensen» i que «l’única lluita que es perd és la que s’abandona».