El PDeCAT demana més accions per combatre l’incivisme i el ‘botellón’

Imagen noticia
L’auditoria externa a FCC diu que compleix correctament el contracte de neteja viària
20 de junio de 2018
Imagen noticia
Les fonts de Can Roig
22 de junio de 2018

El PDeCAT demana més accions per combatre l’incivisme i el ‘botellón’

Imagen noticia

El portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), Víctor Puig, demana a l’Ajuntament que impulsi més accions per combatre l’incivisme i el ‘botellón’ a la ciutat. Puig diu que els veïns estan tips de l’incivisme i que cal fer «més i millor» per combatre’l des de l’administració local. «Per Facebook, per Whatsapp o Twitter rebo contínuament queixes i fotodenúncies de veïns, tips de l’incivisme de tot tipus. Molts rubinencs pengen les fotografies a les xarxes socials. L’altre dia vam veure com Rubí d’Arrel també denunciava l’incivisme a l’espai natural», explica.

El portaveu de la formació liberal afirma que durant els últims anys ha demanat en repetides ocasions «més neteja viària a Rubí, millor manteniment dels parcs i les zones verdes, i el compliment de les ordenances municipals de civisme i d’espai públic», i considera que «cal revisar l’estratègia per garantir una ciutat més neta i amb més respecte entre veïns».

A més, Víctor Puig recorda que en els Plens s’ha debatut nombroses ocasions sobre els abocaments incontrolats de residus, especialment a les urbanitzacions.

D’altra banda, el dirigent del PDeCAT destaca la problemàtica del botellón que es practica en zones verdes i espais de pícnic dels parcs de Rubí: «No entenem la tolerància de l’Ajuntament amb aquestes pràctiques que en ciutats del nostre entorn no es permeten. Si un dissabte de matinada es deixen vidres trencats d’ampolles, l’endemà diumenge al matí són un perill pels nens petits que hi van a jugar».

El líder del PDeCAT, a més, qüestiona la funció de les agents cíviques: «Cal preguntar-nos si funciona tenir unes agents cíviques que es passegen als matins si la majoria d’actes incívics es produeixen en horari nocturn», i conclou que «és evident que posant cartells demanant a la gent que sigui cívica, no n’hi ha prou».