El Ple demana resoldre de forma urgent la tramitació de les subvencions a entitats locals pendents del 2019

Imagen noticia
El Ple aprova de manera definitiva el Pla local de residus 2019-2025
24 de julio de 2020
Imagen noticia
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
28 de julio de 2020

El Ple demana resoldre de forma urgent la tramitació de les subvencions a entitats locals pendents del 2019

Imagen noticia

El Ple de l’Ajuntament corresponent al mes de juliol ha acordat resoldre de forma urgent la tramitació de les subvencions 2019 per a entitats locals que encara estan pendents de resolució. És una de les mesures que contempla una moció presentada per l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) en suport a les entitats locals en temps de Covid-19, que va ser aprovada per unanimitat.

Moltes entitats de Rubí s’han vist obligades a aturar o reduir la seva activitat per evitar la propagació de l’epidèmia de coronavirus, el que ha suposat per a moltes la conseqüent pèrdua d’ingressos derivats de quotes o activitats, mentre que les despeses s’han mantingut. Algunes, com la Societat Blues Rubí, han fet públic el seu malestar pel retard en el cobrament de la subvenció de l’any passat, ja que ells havien fet front a les despeses de l’organització d’activitats com el Festival de Blues de Rubí.

L’acord inclou, a més de tramitar les subvencions pendents de l’any passat, establir diverses mesures davant la impossibilitat per a moltes de les entitats sol·licitants de realitzar l’activitat subvencionada durant l’estat d’alarma. En aquest sentit, es proposa ampliar el termini d’execució de tots els projectes per un període igual a la durada del confinament, prèvia sol·licitud de l’entitat, i posposar la presentació de la justificació de les subvencions que s’atorguin en l’esmentada convocatòria per un període igual a la durada de l’estat d’alarma, entre altres.

La moció també contempla obrir línies de suport a les entitats per a subvenció per a compensar pèrdues per anul·lació d’activitats culturals o socials a causa de la covid-19 i estudiar la viabilitat tècnica i jurídica d’acompanyar les entitats en les despeses que no estiguin incloses a les bases d’execució de les subvencions, sempre que no puguin desenvolupar les seves activitats ordinàries durant la crisi sanitària.