El pregó dels capgrossos del CN Rubí dona el tret de sortida a la Festa Major

La tradicional recepció d’entitats, el preludi de la Festa Major
28 de junio de 2022
Gran ambient a la festa LGTBI i molt de públic al concert de Carlos Núñez
29 de junio de 2022

El pregó dels capgrossos del CN Rubí dona el tret de sortida a la Festa Major

Redacció

Des del balcó de l’Ajuntament, els capgrossos del CN Rubí han estat els grans protagonistes del pregó de la Festa Major. Montserrat Jiménez i Joan Manel Sampons, acompanyats per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la resta de regidors, han llegit el tradicional pregó. Els dos capgrossos han explicat amb rimes la història del club, que enguany fa 50 anys, els seus valors i els seus èxits esportius. I han continuat felicitant-se pel fet que la Festa Major pugui comptar de nou amb les activitats tradicionals, com les Gitanes, el correfoc, el ball de gegants o els diferents concerts musicals. 

Abans, l’acladessa, en el seu discurs, ja havia desitjat bona Festa Major a tothom i havia tornar a agrair el paper de les entitats: “Són tantes les ganes i la il·lusió que estan posant en cadascuna de les seves activitats que només queda felicitar-los i agrair-los enormement la seva feina. Gràcies de tot cor”.

Després de la lectura del pregó, els Castellers de Rubí van fer un pilar fins al balcó de l’Ajuntament i els pregoners van baixar la plaça a lliurar la toia a la geganta Paula, que la lluirà durant tota la Festa Major i la resta de l’any. Per acabar, els gegants Roc i Paula van oferir el tradicional Ball de Gegants. 

Seguici

Abans de pregó, les diverses entitats de la cultura popular i tradicional de Rubí van participar en el seguici de Festa Major, que va anar des de la plaça de l’Antiga Estació fins a la plaça de Pere Aguilera. En cercavila per la ciutat, les diferents entitats van oferir una mostra de les seves activitats i a l’entrada a la plaça cadascuna d’elles va fer una actuació. La més aplaudida, sens dubte, va ser la de l’escola de l’Esbart Dansaire, que va entrar amb els més menuts ballant les Gitanes.