Gran ambient a la festa LGTBI i molt de públic al concert de Carlos Núñez

pregoners
El pregó dels capgrossos del CN Rubí dona el tret de sortida a la Festa Major
29 de junio de 2022
Camela a l’Escardívol i el Ball de l’Envelat a Doctor Guardiet posen la marxa el tercer dia de Festa Major
1 de julio de 2022

Gran ambient a la festa LGTBI i molt de públic al concert de Carlos Núñez

Marta Cabrera

Més enllà del seguici i el pregó de Festa Major, la tarda i nit de dimarts va tenir altres ingredients festius. El primer va començar a la plaça Salvador Allende, on durant tota la tarda i després a la nit es va celebrar la festa LGTBI, coincidint amb el Dia de l’Orgull. En primer lloc, es va llegir un manifest per reivindicar la igualtat i la no discriminació i posteriorment es van fer activitats diverses durant la tarda. A la nit va ser el torn dels concerts, Las Penkas van arrencar amb molta energia i Putilatex va prendre el relleu amb la seva música urbana. Per tancar la festa reivindicativa, hi va haver l’actuació de PD efa DJ.

El primer gran concert del festival RRandom va ser el del gaiter Carlos Núñez. Les grades de l’amfiteatre del Castell gairebé es van omplir fins a tres quarts de l’aforament per seguir l’actuació d’aquest reconegut músic. Acompanyat per quatre músics internacionals, amb un violí, una guitarra, una bateria i un acordió, Núñez va portar a Rubí la música popular gallega i d’origen celta. El concert va ser molt entretingut i a més va comptar amb la participació d’artistes locals, com la cantant Carolina Alabau o la violinista Maria Sánchez. També van participar en l’espectacle algunes pandereteiras de la Irmandade Galega de Rubí. 

I encara en l’àmbit musical, els jardins de l’Ateneu van acollir el primer concert de les XXI Jornades de Jazz de Rubí. El grup convidat va ser Maria Esteban Quintet. La cantant andalusa, acompanyada pels seus músics, va presentar el seu nou disc, ‘Voces Veladas’. En un format intimista, les notes del concert van trencar el silenci d’un entorn idíl·lic per acollir aquest tipus d’espectacles. Durant els propers dies, hi haurà vermuts musicals i més espectacles amb el jazz com a protagonista de la mà de l’Associació Jazz Rubí. 

La darrera de les activitats destacades del primer dia de Festa Major va ser la ballada de sardanes a la plaça del Doctor Guardiet, que va anar a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. Es van crear diferents rotllanes per ballar les diferents peces que la cobla va interpretar. L’activitat, impulsada pel Foment de la Sardana, va ser el tret de sortida a les diverses audicions i ballades de sardanes previstes per aquests dies. Dimecres a la tarda, tornarà a haver-hi sardanes al mateix lloc i l’1 de juliol es traslladarà aquesta activitat a la plaça Pere Aguilera. El concert de sardanes serà el 30 de juny a les 18.30 h a l’església de Sant Pere. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES