El projecte Pesa i Pensa redueix en un 70% el malbaratament d’aliments en menjadors escolars

Imagen noticia
Constituïda la Taula local de la Memòria Històrica
25 de febrero de 2019
Imagen noticia
La Colla de Geganters de Rubí participarà enguany en una quinzena d’activitats fora i dins de la ciutat
27 de febrero de 2019

El projecte Pesa i Pensa redueix en un 70% el malbaratament d’aliments en menjadors escolars

Imagen noticia

El projecte Pesa i Pensa, promogut per l’empresa Campos Estela, és un dels 133 projectes que formen part del Pla de prevenció del Malbaratament Alimentari a Catalunya 2019-2020, presentat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, amb l’objectiu de reduir el malbaratament d’aliments en tots els sectors de la cadena alimentària.

Pesa i Pensa es desenvolupa durant l’espai de migdia en cinc escoles de Rubí: Maria Montessori, el 25 de Setembre, la Torre de la Llebre, Joan Maragall i Mossèn Cinto Verdaguer. Des que es va posar en marxa, ara fa cinc anys, el Pesa i Pensa ha aconseguit una reducció del 70% en el malbaratament d’aliments als menjadors escolars que desenvolupen aquest projecte educatiu amb els infants. A més, la reducció en el malbaratament d’aigua se situa entre el 50 i el 60%, segons les dades registrades a l’aplicació web del projecte, mentre que la reducció en generació de residus ha estat de la meitat.

Pesa i Pensa és un projecte educatiu que vol sensibilitzar els infants sobre el malbaratament d’aliments durant l’espai de migdia a l’escola. L’objectiu és canviar la mirada dels nens i nenes per tal que valorin els aliments i siguin conscients que si van a la brossa també es malbaraten els recursos necessaris per a produir-los, transportar-los o cuinar-los. El projecte va quedar finalista dels Premis de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.