Més d’una desena d’entitats col·laboren amb la programació del Dia de la Dona

Imagen noticia
Constituïda la Taula local de la Memòria Històrica
25 de febrero de 2019
Imagen noticia
La Colla de Geganters de Rubí participarà enguany en una quinzena d’activitats fora i dins de la ciutat
27 de febrero de 2019

Més d’una desena d’entitats col·laboren amb la programació del Dia de la Dona

Imagen noticia

La regidora de Polítiques d’Igualat, Maria Mas, ha presentat la programació del Dia de la Dona, que s’estendrà durant pràcticament tot el mes de març. L’Ajuntament de Rubí impulsa prop d’una trentena d’activitats amb la col·laboració d’una desena d’entitats, entre les quals hi ha La SoniK, el Grup Feminista les Rebel o l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, a més de les associacions veïnals de Ca n’Oriol i Les Torres. «Les entitats són un pilar essencial, com també ho és el paper dels joves, no només per la commemoració del 8 de març, sinó també pel seu important activisme», ha explicat la primera tinent d’alcalde.

Programació molt variada
Activitats lúdiques, culturals, familiars, reivindicatives i divulgatives seran les protagonistes de la ciutat durant el mes de març, però tampoc no faltarà la commemoració més institucional amb la lectura del manifest a la plaça Pere Aguilera el 8 de març a les 12 hores.

Entre les activitats més destacades n’hi ha diverses de l’àmbit juvenil, com l’escape room ‘El castell de les princeses lliures’ a la Torre Bassas el 7 de març de 17 a 21 hores, o bé el festival musical ‘No woman no fest’ de La SoniK, que tindrà lloc el 9 de març al Celler. També tindrà com a protagonisme la música amb el festival Fempop, que portarà a Rubí les cantants Liz Lawrence, Eliza Shaddad i Aisha Burns.

Pel que fa a la programació més cultural, s’ha organitzat un recital poètic a l’Antiga Estació el 15 de març, la representació de l’obra ‘Othello’ a La Sala el 8 de març i l’activitat familiar ‘M’agrades igualment’, el 23 de març a l’Ateneu.

També s’oferiran xerrades sobre temàtiques concretes, per exemple sobre el sexisme als mitjans audiovisuals (5 de març), sobre les dones al món educatiu (6 de març), sobre migració i feminisme (13 de març), sobre la separació (19 de març), sobre la cura de malalts (26 de març) i sobre la diversitat en les famílies (18 de març).

Pel que fa a les exposicions, el 4 de març s’inaugurarà una mostra sobre drets sexuals i reproductius a l’Índia rural a la Biblioteca i el 7 de març una de Mujeres Creativas del Vallès sota el títol de ‘Vida’ a l’Antiga Estació.

Ball de Dones
Per últim, la programació del Dia de la Dona es tancarà amb el Ball de les Dones, que enguany es realitzarà al Celler, perquè el Casino està tancat. S’organitzaran dues sessions, el 29 i el 30 de març a les 21 hores. En poc temps, es lliuraran dues invitacions per persona a la regidoria de Polítiques d’Igualtat per tal de poder assistir.