El risc de rebrot de covid-19 baixa, però augmenta el nombre de persones ingressades

Imagen noticia
Alcaldes de la comarca denuncien els reiterats talls de llum que s’estan produint
20 de enero de 2021
Imagen noticia
Els membres de les meses electorals per a les eleccions comencen a rebre les notificacions
25 de enero de 2021

El risc de rebrot de covid-19 baixa, però augmenta el nombre de persones ingressades

Imagen noticia

La situació epidemiològica de Rubí ha millorat respecte a les darreres setmanes, quan el risc de rebrot va arribar fins al 756. Actualment, aquest marcador està en 568, una xifra que continua sent molt elevada.
També s’ha rebaixat la velocitat de reproducció de la malaltia, l’Rt, que ara està a 0,97, per sota de l’1, el que significa que la malaltia no està en expansió.

Pel que fa a la incidència acumulada en els darrers catorze dies, aquesta ha augmentat fins a 624. A més, s’ha incrementat el nombre de persones ingressades en els hospitals, que en aquests moments és de 41 persones. En aquesta darrera setmana, també han mort dues persones més per covid-19 i en total ja són 149 defuncions a la ciutat pel coronavirus.

Entre el 10 i el 16 de gener, s’han detectat 240 nous positius, el que vol dir una taxa de positivitat del 9%, tres punts menys que la setmana passada. En el comptador global, des de l’inici de l’epidèmia, s’han contagiat 4.510 persones residents a Rubí.

Pel que fa a la campanya de vacunació, ja han rebut la primera dosi de la vacuna 1.148 persones, 475 durant la darrera setmana. A més, tres persones han rebut la segona dosi de la vacuna i està previst que durant els pròxims dies totes les persones que viuen a les residències de Rubí rebin aquesta segona dosi.

Incidència a les escoles
Pel que fa a la situació escolar a Rubí, hi ha molta incidència en els grups escolars, fet que ha obligat a tancar 12 grups. Els centres educatius afectats són les escoles públiques Ca n’Alzamora, Pau Casals i Montessori; les escoles concertades Maristes, Regina Carmeli, Balmes i Montserrat; i els instituts La Serreta, el Torrent dels Alous i La Serreta.

Segueixen les restriccions
El Procicat va decidir dimecres allargar les mesures restrictives actuals contra la pandèmia com a mínim fins al 7 de febrer. Això suposa que es manté el confinament municipal diari, el tancament dels centres comercials i de botigues de més de 400 metres quadrats i dels comerços que no són essencials durant els caps de setmana.

A Catalunya, hi ha 2.800 persones ingressades, de les quals prop de 600 són a l’UCI.

Es farà un test d’antígens a totes les persones que visitin les residències de gent gran
El Departament de Salut ha comunicat que es farà un test ràpid d’antígens (TAR) a tots els ciutadans que visitin persones que viuen en centres residencials. Si el resultat del cribratge és positiu, no s’autoritzarà la visita i es derivarà el familiar al CAP. Es tracta d’una mesura per frenar el creixement de contagis de covid-19 durant aquesta fase en què hi ha una alta transmissió comunitària.

D’altra banda, Salut també ha posat en marxa un cribratge universal amb PCR a tots els residents de gent gran o de persones amb discapacitat. També es manté el cribratge als professionals que treballen en aquestes residències amb una periodicitat setmanal.

Pel que fa a les sortides curtes de les residències, aquestes s’han suspès, de moment, durant quinze dies.

La Policia Local denuncia 12 persones que estaven celebrant una festa il·legal
La Policia Local de Rubí va iniciar durant el passat cap de setmana un total de 56 processos sancionadors relacionats amb infraccions de les normes de contenció de la pandèmia.

D’aquestes actuacions, 27 persones van ser denunciades en serveis de control de la limitació de la mobilitat entre municipis sense justificació i 16 infraccions més es van detectar en activitats vinculades al sector de la restauració i el comerç. A més, 13 persones van ser sancionades per infraccions relacionades, sobretot, amb les limitacions de mobilitat nocturna.

El cos policial també ha actuat aquest diumenge en una celebració il·legal que superava les limitacions d’aforament i incomplia les normes sanitàries. L’acció s’ha saldat amb 12 persones denunciades entre assistents i organitzadors.