El Rubí Brilla ofereix informes personalitzats per reduir la factura elèctrica

guardia civil al pinar
Operació de la Guàrdia Civil al Pinar relacionada amb el tràfic de drogues
16 de febrero de 2021
plaça pearson
El Pla de Verd Urbà assenyala que al centre de la ciutat hi ha poques àrees verdes
17 de febrero de 2021

El Rubí Brilla ofereix informes personalitzats per reduir la factura elèctrica

Abans aquest servei es feia a col·lectius com la ‘Comunitat Rubí Brilla’. / Ajuntament

A través del Rubí Brilla, l’Ajuntament de Rubí posa a disposició de la ciutadania un servei d’optimització de la factura elèctrica amb l’objectiu d’estalviar energia i reduir el cost dels rebuts. Les persones interessades han d’omplir un formulari i en uns dies rebran un informe personalitzat amb consells d’estalvi. Més d’un centenar de llars ja han fet ús d’aquest servei.

El servei és gratuït i vàlid per a tarifes 2.0 i 2.1, amb menys de 15kW de potència contractada. La web de l’Ajuntament disposa d’un apartat que respon a preguntes freqüents sobre la factura elèctrica i que complementa els informes automàtics.

Abans d’aquest aplicatiu, el Rubí Brilla ja realitzava aquestes anàlisis de forma manual i per a col·lectius concrets, com per exemple els integrants del projecte ‘Comunitat Rubí Brilla’. Ara, un programa informàtic genera els informes de forma automàtica, a partir d’uns algoritmes i segons les dades reals de consum d’electricitat anual i al patró detallat de l’històric de consums d’aquella llar en concret. El programa ofereix recomanacions personalitzades d’optimització de la factura: des de quina és la millor tarifa fins a consells més eficients per poder estalviar. També informa de les diferents opcions de consum d’energia 100% renovable que la ciutadania té al seu abast.