El servei porta a porta als polígons permet doblar la recollida d’envasos en sis setmanes

Imagen noticia
Sis alevins del Club Natació Rubí neden al Sant Andreu Swimming Meeting
5 de enero de 2018
Imagen noticia
Rosa Benito, Rosario Mohedano i Juan Manuel Vera porten la cobla a Rubí
9 de enero de 2018

El servei porta a porta als polígons permet doblar la recollida d’envasos en sis setmanes

Imagen noticia

La prova pilot de recollida porta a porta a grans productors de les zones industrials de Rubí està comportant una major recollida de les fraccions dels envasos i de la matèria orgànica en aquests establiments i està aconseguint una implicació positiva dels seus propietaris. Segons les dades facilitades per l’Ajuuntament de Rubí, des de la posada en marxa de la iniciativa, el 6 de novembre, i fins a la sisena setmana, el 15 de desembre, la recollida d’envasos s’ha incrementat dels 1.665 kg als 3.960 kg. Això suposa un increment del 58%, dada molt important i més si es té en compte que en aquestes zones no es recollien de forma separada els envasos.

Pel que fa a la fracció orgànica, s’ha passat dels 3.823 kg als 5.901 kg, el que suposa un increment percentual del 35%.

La prova pilot de recollida porta a porta a polígons industrials s’emmarca en un projecte global impulsat pel Consorci per a la Gestió de Residus, en el qual, a més de Rubí, també hi participen Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.

Des de la posada en marxa de la iniciativa, s’han introduït millores, per donar resposta a les demandes dels establiments participants. En el cas dels envasos, s’han afegit 21 contenidors més per donar cabuda a la generació d’aquest tipus de residus. A més, s’ha ampliat a un segon dia setmanal la recollida dels envasos. També s’han incorporat set nous contenidors de resta i sis d’orgànica.

Segons el consistori, aquestes millores han permès uns majors resultats i una major implicació dels establiments participants.

A mitjans de desembre es va introduir un altre canvi important: la recollida porta a porta es va ampliar a la fracció del vidre. Això ha permès retirar els contenidors de vidre de la via pública i repartir 46 contenidors verds als locals participants.

Pel que fa a la recollida de paper i cartró, s’han distribuït set contenidors tipus gàbia de 180 cm d’alçada en set establiments que generen grans quantitats d’aquest tipus de residu. Les gàbies permeten dipositar el cartró plegat. Aquest canvi s’ha fet a petició de determinats establiments.

Valoració positiva
El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, s’ha mostrat satisfet d’aquests bons resultats i ha encoratjat els participants a continuar apostant per millorar la recollida selectiva: “La nostra comarca pateix un estancament en la recollida selectiva des de fa anys i aquesta situació cal revertir-la. Aquests resultats i l’aposta per millorar aquestes dades van de la mà dels objectius que fixa el Pla Local de Residus de Rubí”.

Per Rodríguez, “aquestes dades que presentem avui són molt esperançadores. I aquí tenim la prova que només podrem millorar aquesta situació si comptem amb la implicació de tothom, especialment dels comerços, que són grans generadors pel tipus d’activitat que fan”. Rubí és un dels municipis de la comarca amb una taxa de reciclatge més baixa.

La prova pilot a Rubí
A Rubí s’aplica el porta a porta als locals del sector de la restauració ubicats als polígons industrials de la ciutat, on la recollida selectiva es realitza per les diferents fraccions de residus en un dia concret de la setmana. La prova pilot inclou 38 grans generadors, dels quals 32 són establiments del sector de la restauració ─restaurants, càterings, rostisseries, etc.─ i els altres 6 són instal·lacions municipals ─pavelló de La Llana, Masia de Can Serra, parc municipal de neteja, horts municipals de Cova Solera, Unió Petanca Les Torres i pista d’atletisme de Can Rosés─.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *