El Suprem obliga la Generalitat a assumir el finançament de les escoles bressol

Imagen noticia
Rubí sense abocadors i l’AUP denuncien el gestor de Can Carreras per delictes ambientals
21 de marzo de 2019
Imagen noticia
Gabriel Rufián (ERC) visita Rubí i alerta de la importància de les eleccions generals i municipals: «Ens juguem els drets socials, nacionals i civils»
24 de marzo de 2019

El Suprem obliga la Generalitat a assumir el finançament de les escoles bressol

Imagen noticia

El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat contra una sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga el govern a assumir el finançament de les escoles bressol d’una trentena de municipis. Amb aquesta decisió, el tribunal reconeix als consistoris el dret a rebre 1.300 euros per alumne pels cursos compresos entre el 2012 i el 2015.

Entre aquests municipis hi ha Rubí que, segons fonts municipals, s’estima que podria rebre 1,3 milions d’euros per les aportacions que la Generalitat va deixar d’abonar a la ciutat per aquest concepte entre el 2012 i el 2015.

El cost de les escoles bressols s’assumia a parts iguals entre la Generlitat, els ajuntaments i les famílies. Les administracions aportaven cadascuna 1.800 euros per alumne, però a partir del 2010 la Generalitat va reduir la seva aportació fins a 1.600 euros en el curs 2010-2011 i fins als 1.300 euros en el curs 2011-2012. A partir d’aquell any i fins al 2015, no va realitzar cap aportació, fet que va obligar als ajuntaments a incrementar les seves partides per tal que les famílies no haguessin d’assumir l’increment.

La sentència recorda que la llei preveu que sigui la Generalitat qui garanteixi el finançament dels centres educatius de 0 a 3 anys encara que els centres siguin de titularitat municipal.