L’Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions contra l’abocador de Can Balasc

Imagen noticia
Rubí sense abocadors i l’AUP denuncien el gestor de Can Carreras per delictes ambientals
21 de marzo de 2019
Imagen noticia
Gabriel Rufián (ERC) visita Rubí i alerta de la importància de les eleccions generals i municipals: «Ens juguem els drets socials, nacionals i civils»
24 de marzo de 2019

L’Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions contra l’abocador de Can Balasc

Imagen noticia

L’Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que presentarà al·legacions als tràmits iniciats per l’Ajuntament de Rubí per autoritzar un dipòsit controlat de residus no perillosos a Can Balasc, sol·licitat per l’empresa AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias SL (TMA Grupo Sánchez).

L’Ajuntament de Sant Cugat al·lega que el projecte pot tenir afectacions al seu municipi i critica el fet que l’Ajuntament de Rubí no hagi informat el consistori de la localitat veïna ni de la proposta ni dels tràmits engegats.

Segons un comunicat de l’Ajuntament de Sant Cugat, el futur abocador de Can Balasc es troba a un quilòmetre de distància del seu terme municipal, concretament del barri de Mira-sol i de l’Hospital General de Catalunya. A més, també indica que el futur abocador se situaria sobre un aqüífer que nodreix el torrent i l’estany dels Alous.

Tot i que l’Ajuntament de Sant Cugat està ultimant les al·legacions, el termini per presentar-les va finalitzar el 28 de gener. No obstant això, el consistori de la localitat veïna considera que el fet que l’Ajuntament de Rubí no els comuniqués l’acceptació a tràmit del projecte justifica la presentació d’aquests documents.

L’Ajuntament de Rubí, per la seva banda, ha explicat que no té l’obligació de notificar a l’administració santcugatenca l’admissió a tràmit del projecte perquè no es tracta d’un instrument de planejament general o derivat. En aquest sentit, apunta que en considerar-se «avantprojecte», està supeditat a una aprovació posterior de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, no requereix notificar-ho a altres administracions.

D’altra banda, en relació a les al·legacions que pugui presentar l’Ajuntament de Sant Cugat, el consistori rubinenc diu que estan fora de termini, però que seran tingudes en compte quan es redacti la proposta d’aprovació prèvia o denegació del projecte.