El taco de pota blava del restaurant Villamalquerida, escollida per votació popular com la millor proposta de ‘De tapes per la Fira’

Imagen noticia
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
5 de diciembre de 2019
Imagen noticia
El concert ‘Rock and Christmas’ dona el tret de sortida a la nova programació de l’Espai 14/13
10 de diciembre de 2019

El taco de pota blava del restaurant Villamalquerida, escollida per votació popular com la millor proposta de ‘De tapes per la Fira’

Imagen noticia

El Taco de pota blava del Villamalquerida ha estat escollida per votació popular la millor tapa de la vuitena ruta «De tapes per la Fira», que va tenir lloc en el marc de la 25a Fira de Sant Galderic. L’Ateneu ha acollit aquest dilluns el lliurament dels diplomes als tres restauradors que, segons la ciutadania participant, van elaborar les millors propostes gastronòmiques de la ruta.

A més de la proposta de l’establiment especialitzat en cuina mexicana, completen el podi de les tapes més valorades El Cowboy del Cafè Berlín, en segona posició, i el Caneló de llamàntol i ceps de l’Antic Hostal del Gall, que ha estat la tercera tapa més votada. Ivan Vila, del restaurant Villamalquerida, ha assenyalat que «aquesta era la primera vegada que hem format part de la ruta i ser la tapa més valorada després de només cinc mesos d’haver obert el restaurant… Estem molt contents».

Segons l’alcaldessa, Ana M. Martínez, del 10 al 19 d’octubre, es van consumir 25.079 tapes: és la xifra més alta dels vuit anys d’història d’aquesta ruta. «Aquestes xifres són la millor valoració possible. Perquè el motiu d’aquesta ruta de tapes és promoure el sector i atraure nous clients als restaurants i bars de la ciutat. Sabem del bon nivell de la cuina que es fa a Rubí i la volem donar a conèixer», ha ressaltat.

Tots els establiments participants diuen que han atès clients nous amb motiu de la ruta, un 82% creu que la ruta els ha servit per promocionar-se i més del 96% asseguren que repetiran l’experiència l’any vinent. 10 dels 28 establiments que han participat en la ruta han superat les 1.200 tapes servides.

«L’èxit d’aquest any l’hem de vincular, de manera especial, a l’èxit de la Fira de Sant Galderic que arribava als 25 anys i que ha estat una fira molt participativa», ha afirmat Martínez. Rosa Roselló, de l’Associació de Sant Galderic, ha agraït la participació de tothom a la fira i a la ruta i s’ha felicitat per «l’èxit de la proposta gastronòmica de la ruta de tapes que treu molta gent al carrer».

Durant l’acte, també s’ha fet el sorteig d’un sopar entre totes les persones que han votat les tapes de la ruta. El guanyador ha estat Alfonso Ruz Ortega.