Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50

Imagen noticia
El Moviment per unes pensions dignes mostra el seu suport a la plantilla de Continental
4 de diciembre de 2019
Imagen noticia
El taco de pota blava del restaurant Villamalquerida, escollida per votació popular com la millor proposta de ‘De tapes per la Fira’
9 de diciembre de 2019

Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí ha exposat a la cimera mundial del clima COP25, que està tenint lloc aquests dies a Madrid, com funciona el projecte 50/50 a través de la conferència \’Les escoles com a llavors del canvi\’, a càrrec de l\’alcaldessa, Ana M. Martínez. La xerrada ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a la Zona Verda del congrés, a la Fira de Madrid.

Martínez ha exposat que Rubí és una ciutat pionera en el foment de l\’estalvi i l\’eficiència energètica a través del projecte Rubí Brilla. I, en concret, ha parlat del projecte 50/50, que se centra en les escoles. Es tracta d\’una experiència educativa entorn de l\’estalvi i l\’eficiència energètica en el qual es pretén que la comunitat educativa treballi en equip per reduir el consum energètic i disminuir les emissions contaminants. Així, els centres educatius es comprometen a reduir la despesa energètica i el consistori retorna la meitat de l\’estalvi aconseguit en forma de subvenció directa. L\’Ajuntament destina l\’altra meitat a invertir en mesures d\’eficiència energètica als centres per seguir estalviant en el futur.

L\’objectiu és conscienciar, fomentar hàbits sostenibles i apoderar comunitats educatives per aconseguir un canvi d\’hàbits. La idea es va aplicar amb èxit a Alemanya a principis dels noranta i des d\’aleshores s\’ha desenvolupat en diversos països europeus. A Rubí va arribar el 2012 i s\’ha millorat a través del monitoratge en temps real de consums, indicadors econòmics i aprofundint en la participació de tota la comunitat educativa.

Segons va explicar l\’alcaldessa a Madrid, es tracta d\’un projecte \»de baix cost econòmic, amb resultats immediats i que es pot replicar\», i afegeix que és \»vital l\’estalvi energètic en un món devorador de recursos i dependent de les energies fòssils\». També ha dit que aquest tipus de projectes \»encara tenen molt recorregut a la ciutat i al món\».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *