El veïnat de la plaça Clavé reclama solucions a l’Ajuntament pel soroll i l’incivisme que pateixen a les nits

Imagen noticia
Una mobilitat més sostenible i eficaç, un dels reptes dels polígons industrials de la ciutat
21 de julio de 2020
Terrasses de bars i ocupació de la via pública
24 de julio de 2020

El veïnat de la plaça Clavé reclama solucions a l’Ajuntament pel soroll i l’incivisme que pateixen a les nits

Imagen noticia

Sorolls fins a altes hores de la nit, brutícia, orins, vòmits o deixalles de tota mena a terra. Aquests són alguns dels problemes d’incivisme als quals s’enfronten des de temps els veïns i veïnes de la plaça Anselm Clavé i dels carrers pròxims a aquesta. Una situació que s’ha agreujat en les últimes setmanes, amb l’arribada de l’estiu i la desescalada pel confinament.

Els afectats es van reunir a principis de juliol per posar en comú la problemàtica que els toca patir pràcticament cada nit. Els problemes de soroll -vehicles, crits, gent que canta…- sorgeixen tant d’usuaris de les terrasses d’alguns bars com per persones que han fet de la plaça el seu espai per fer ‘botellons’. A aquest fet se li ha d’afegir la brutícia que generen, amb gots de plàstics i llaunes, papers, i també orins i vòmits a la via pública, a més de cotxes mal aparcats a l’entorn de la plaça.

Segons el veïnat, han detectat que, a més, hi ha bars que allarguen l’hora de tancament o que serveixen begudes fora de l’horari d’apertura, una situació que genera conflictes de convivència amb el veïnat, però també afecta als bars i negocis de la plaça que sí que compleixen la normativa.
Per tot plegat, han acordat sol·licitar una reunió amb l’Ajuntament per tal de buscar solucions que permetin la convivència entre l’activitat econòmica de restauració que té lloc a la plaça, l’oci dels usuaris i el descans del veïnat.

Entre les propostes que els veïns i veïnes volen posar a la taula hi ha que l’administració local recordi als bars de la plaça la normativa sobre l’horari de tancament i les sancions a les quals s’exposen, més vigilància policial, multar els cotxes mal aparcats, confiscar les begudes un cop els bars han tancat i intensificar la neteja i la desinfecció.

Els afectats també assenyalen que l’Ajuntament encara no té activa l’ordenança reguladora del soroll i les vibracions que hauria de prevenir i corregir la contaminació acústica i insten al consistori a posar-la en marxa de manera urgent.

D’altra banda, i ja a llarg termini, el veïnat troba necessari obrir un debat amb l’Ajuntament sobre el model de plaça que es vol, per evitar que l’espai es converteixi en un espai d’oci nocturn.
Cal recordar que aquesta no és la primera vegada que els afectats denuncien públicament els problemes que pateixen a la plaça, ja que les queixes pel soroll i els actes incívics es remunten a fa anys.

Pancartes demanant silenci
Com que la situació no ha millorat durant aquest mes de juliol, el veïnat ha penjat pancartes demanant silenci a les nits i no descarta accions més contundents en un futur pròxim.