Una mobilitat més sostenible i eficaç, un dels reptes dels polígons industrials de la ciutat

Imagen noticia
Rubí només registra dos nous casos positius en l’última setmana
20 de julio de 2020
Imagen noticia
El veïnat de la plaça Clavé reclama solucions a l’Ajuntament pel soroll i l’incivisme que pateixen a les nits
22 de julio de 2020

Una mobilitat més sostenible i eficaç, un dels reptes dels polígons industrials de la ciutat

Imagen noticia

L’anàlisi de la mobilitat a tres Parc d’Activitat Econòmica (PAE) de Rubí posa de manifest la necessitat d’aprofundir en millores a la mobilitat. A encàrrec de l’Ajuntament, la consultoria especialitzada en mobilitat Lavola ha analitzat els PAE de Can Rosés, Can Jardí i Rubí Sud perquè serveixi de guia a l’hora de decidir futures inversions.

En primer lloc, aquest estudi apunta a la necessitat de crear taules de mobilitat a cada parc que permetin implicar empreses i treballadors en la definició i aplicació de les millores.

La promoció de la mobilitat sostenible i segura és un dels punts a reforçar, segons assenyala l’anàlisi. En aquest sentit, apunta a facilitar l’ús compartit de vehicle entre les persones que treballen en aquests parcs a través de la reserva d’espais d’aparcament. També proposa la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Dins d’aquest paquet de mesures, s’aposta per fomentar l’oferta de transport públic.

Una altra via de treball, segons apunta l’estudi, és impulsar plans de desplaçament entre les diferents empreses ubicades en aquests parcs de manera que s’utilitzin sistemes que vagin en la línia de sostenibilitat. Amb les companyies també es proposa explorar la possibilitat de fomentar el teletreball i la flexibilitat horària amb la intenció de reduir la congestió.

L’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora i ampliació del nombre de passos de vianants són altres propostes encaminades a facilitar l’accés i els moviments a peu dins els PAE. Finalment, facilitar l’ús de la bicicleta és un altre dels aspectes a millorar als PAE per això l’informe proposa la construcció de carrils i aparcaments per a bicicletes.

El regidor de Mobilitat i Accessibilitat i de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto, ha valorat aquest informe com una eina molt útil. «La mobilitat és essencial per continuar sent una ciutat atractiva per a l’activitat empresarial i per això hem analitzat què cal potenciar i què cal millorar de car el futur», ha apuntat.
Güeto també ha assenyalat que «ens agradaria comptar amb més col·laboració de la Generalitat i que desenvolupi el Pacte Nacional per a la Indústria. És la millor eina per fomentar l’activitat i les millores en els nostres parcs empresarials».