La Generalitat dona llum verda a la construcció de l’edifici de l’Escola del Bosc

Imagen noticia
Una mobilitat més sostenible i eficaç, un dels reptes dels polígons industrials de la ciutat
21 de julio de 2020
Terrasses de bars i ocupació de la via pública
24 de julio de 2020

La Generalitat dona llum verda a la construcció de l’edifici de l’Escola del Bosc

Imagen noticia

La Generalitat ha donat llum verda aquest dimarts a la construcció de l’edifici de l’Escola del Bosc, al barri de Ca n’Oriol, un centre educatiu que fa una dècada que està en barracons i en condicions precàries per dur a terme la tasca formativa dels infants. Les obres tindran un cost de 4.400.000 € i la Generalitat preveu que estiguin enllestides abans del 2026.

El Departament d’Educació ha modificat el Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) en construccions escolars amb la incorporació de 17 noves actuacions arreu del territori per un import total de 91 milions d’euros, que s’edificaran a través de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat).

Entre aquestes noves actuacions hi ha la de l’Escola El Bosc. L’edifici tindrà capacitat per encabir una línia d’alumnat, però la construcció permetrà incorporar nous espais en funció de les futures necessitats del centre. La redacció del projecte inclourà un procés participatiu perquè la comunitat educativa de l’escola pugui prendre part en el procés de decidir com seran els espais educatius del nou edifici.

L’Ajuntament aportarà el 10%
Tal com es va anunciar el passat mes de març, l’Ajuntament aportarà el 10% del total de l’obra (projecte, licitació, construcció). i abonarà aquest 10% en diferents terminis i segons la planificació econòmica del Consistori.

La comunitat educativa del centre, que ha lluitat des de fa molts anys per un edifici digne, ha rebut la notícia amb satisfacció però amb molta prudència, ja que no és la primera vegada que s’anuncia la construcció del centre -havia tingut una partida pressupostària- però finalment no es va tirar endavant.