El vidre i el paper són els residus que més reciclen els rubinencs

Imagen noticia
L’Escola 25 de Setembre celebra el 50è aniversari
22 de marzo de 2018
Imagen noticia
Centenars de rubinencs es manifesten contra l’empresonament dels cinc polítics catalans
24 de marzo de 2018

El vidre i el paper són els residus que més reciclen els rubinencs

Imagen noticia

Segons una enquesta encarregada per l’Ajuntament de Rubí, el 92% dels rubinencs, recicla, tot i que no totes les fraccions. L’estudi l’ha elaborat Retailtalent amb una mostra de més de 500 enquestes i una estimació d’error del 4,31%.

Així, de tots els enquestats, el 59% afirma que recicla totes les deixalles que produeix, mentre que un 33% diu que només algunes fraccions. D’aquesta forma, el 86% d’enquestats recicla el vidre, el 80% el paper, el 74% els envasos i el 64% la matèria orgànica.

El pitjor inconvenient de les persones que han participat en l’enquesta per no reciclar és la falta d’espai a casa. Una amplíssima majoria és conscient que la recollida selectiva és imprescindible per garantir qualitat de vida a les generacions futures i un 81% consideren insolidàries les persones que no reciclen.

Ara bé, el 63% no creuen que s’hagi de penalitzar aquells que no reciclen i en canvi afirmen que s’esforçarien més a reciclar si hi hagués bonificacions fiscals.

Pel que fa al sistema actual de recollida de residus, el 76% està en contra del sistema porta a porta i el 70% considera que l’actual sistema és prou bo.

L’enquesta s’ha fet en el marc de l’elaboració del Pla de Residus.