El XIX Curs de Cooperació i Solidaritat analitzarà les conseqüències socials del canvi climàtic

L’Associació del Mercat edita un calendari solidari amb La Marató de TV3
12 de noviembre de 2021
Les comunitats circulars, protagonistes de la Setmana de Prevenció de Residus
12 de noviembre de 2021

El XIX Curs de Cooperació i Solidaritat analitzarà les conseqüències socials del canvi climàtic

Membres de Rubí Solidari han donat a conéixer els detalls del XIX Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional Sebastià Colomer i Torrella. / Cedida

El XIX Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional, organitzat per Rubí Solidari, abordarà enguany quines són les conseqüències socials del canvi climàtic. El curs, que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de novembre a l’edifici Rubí Forma, està dedicat des d’aquesta edició a Sebastià Colomer Torrella, qui va ser president de Rubí Solidari i va morir al març de l’any passat.

El canvi climàtic és un dels grans problemes als quals ens enfrontem la humanitat i són conegudes les seves causes, el seu impacte en la biodiversitat i les conseqüències físiques i geològiques que se’n deriven, però són menys conegudes els efectes socials d’aquest. Segons expliquen des de Rubí Solidari, aquest serà el tema sobre el qual giraran les diverses ponències i xerrades del curs i, com és habitual, a més de donar informació també es plantejaran formes de lluitar contra aquests efectes.

El curs s’inaugurarà divendres 19 a les 19 h amb una conferència a càrrec de Mario Rodríguez, expresident de Greenpeace a Espanya i membre d’Ecodes, sobre les conseqüències socials del canvi climàtic. Ja dissabte dia 20 al matí, hi haurà dues ponències. La primera tractarà sobre canvi climàtic i conflictes bèl·lics i anirà a càrrec de Chloé Meulewaeter, membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. La segona serà impartida per Jesús Marcos Gamero, de la Universitat Carlos III de Madrid, que plantejarà com afecta la crisi climàtica a la pobresa.

‘Creixement econòmic i lluita contra el canvi climàtic’ és el títol de la xerrada que la coordinadora tècnica d’Ecologistes en Acció de Catalunya, Maria Garcia, oferirà dissabte a les 16.30 h, mentre que Miguel Pajares, investigador a la Universitat de Barcelona i president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, parlarà sobre les migracions obligades pel canvi climàtic (18 h) en una ponència que tancarà la jornada de dissabte.

Diumenge 21 a les 11.30 h, el curs es tancarà amb una taula rodona sobre l’acció climàtica, és a dir, sobre els moviments socials generats arran del canvi climàtic. A aquesta taula rodona, hi participaran Isidre Cantayné, representant de Rebel·lió o Extinció; Estefania Rodríguez i Laila Vives, membres de Fridays for Future i Rubén Perera, representant d’Ecoasa.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar enviant el nom, cognoms, telèfon i correu electrònic a info@rubisolidari.org, a través de www.rubisolidari.org o trucant al 93 588 86 43.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *