Els adolescents rubinencs estan preocupats pel curs escolar i demanen poder sortir al carrer

Imagen noticia
Aprovat el conveni entre l’ACA i l’Ajuntament de Terrassa per redactar el projecte de millora de la riera de les Arenes
29 de abril de 2020
Imagen noticia
La Cambra de Comerç de Terrassa impulsa el projecte ‘Que cap empresa tanqui’
4 de mayo de 2020

Els adolescents rubinencs estan preocupats pel curs escolar i demanen poder sortir al carrer

Imagen noticia

El Consell dels Adolescents ha celebrat una sessió extraordinària virtual, que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i del regidor d’Infància i Educació, Víctor García. La reunió s’ha iniciat amb la lectura del manifest elaborat pels integrants del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya en relació a la COVID-19, a càrrec d’Itzíar González, una de les representants de Rubí d’aquest òrgan. El text recull la preocupació dels infants i joves pels efectes de la crisi sobre l’activitat acadèmica, la demanda de més informació adaptada a la seva edat i un crit d’alarma per la situació d’alguns col·lectius, com ara els infants que pateixen maltractaments. El manifest també reivindica que el confinament ha aportat als infants i joves noves aficions, temps compartit amb la família o els efectes beneficiosos de la manca d’activitat sobre el medi ambient.

Però el més destacat de la trobada són les inquietuds que han mostrat els joves, relacionades amb la prohibició de sortir al carrer i el curs acadèmic. Els joves han expressat que els està resultant difícil estar tants dies a casa i que els hagués agradat tenir permís per sortir a passejar com els infants. També han expressat les dificultats per seguir el curs des de casa, ja sigui per la càrrega de treball o per problemes de connexió o de material; així com també per la incertesa que els hi genera el fet de no saber com recuperaran la programació del curs que s’han perdut. L’Ajuntament els ha explicat que els joves poden rebre orientació a través de les portes obertes virtuals que organitzen la majoria d’instituts, així com de l’Espai Jove, on els poden assessorar sobre les beques del Ministeri d’Educació.

Pel que fa a la Festa Major, l’alcaldessa ha explicat als consellers que la celebració s’ha ajornat amb l’esperança de poder celebrar alguns dels seus actes més endavant, però dependrà de com evolucioni la situació.