Dos colles geganteres de Rubí participen a Montcada en la 25a Trobada del Vallès

mercat
El Mercat Municipal, distingit amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris
15 de noviembre de 2021
El Juventud 25 de Septiembre continua amb la bona ratxa
16 de noviembre de 2021

Dos colles geganteres de Rubí participen a Montcada en la 25a Trobada del Vallès

La Trobada Comarcal de Gegants es va celebrar a Montcada el 13 de novembre.

La localitat de Montcada i Reixac va acollir el 13 de novembre la celebració de la 25a Trobada de Gegants del Vallès en una jornada festiva que va aplegar una trentena de colles i més d’un centenar de figures arribades de les dues comarques vallesanes. 

Hi van participar les colles de Rubí-Ciutat, Rubí-Amics dels Gegants, Barberà del Vallès, la Garriga, Castellar del Vallès, la Llagosta, Sant Cugat del Vallès, Ripollet, Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Sant Llorenç Savall, Sabadell-Concòrdia, Sabadell-Ciutat i Sant Pere de Vilamajor, entre altres. També hi va participar la colla gegantera convidada especial: els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

El recinte firal de les antigues pistes d’atletisme de Montcada i Reixac va esdevenir el punt neuràlgic de la festa gegantera. A la tarda, es va fer la plantada i exposició de gegants i gegantes i la mostra de balls de lluïment participants d’aquesta gran festa gegantera, que ja ha complert un quart de segle. L’any passat, l’activitat no es va poder realitzar per culpa de la covid-19. 

Més tard, les diferents colles geganteres, juntament amb les figures participants, van prendre part en la passejada de gegants pels carrers del centre de la ciutat vallesana i van retornar al punt d’inici. Al vespre, es va fer la cerimònia de proclamació de la geganta Elisenda de Montcada com a nova Pubilla del Vallès, amb la col·laboració de la banda i l’execució del Ball a Vallès, la dansa comarcal. Durant uns mesos, els Gegants de Montcada es convertiran en representants de totes les colles geganteres del Vallès, fins a la celebració de la XXVI Trobada Comarcal a Montornès el 2022.