Els Gegants de Rubí presentaran un nou gegantonet per la Festa Major

Imagen noticia
Dani Flaco acosta el seu pop de cantautor al públic rubinenc
26 de junio de 2018
Governança amb perspectiva de gènere
28 de junio de 2018

Els Gegants de Rubí presentaran un nou gegantonet per la Festa Major

Imagen noticia

La colla de Gegants de Rubí té preparades diverses novetats per la Festa Major de Sant Pere, com l’estrena de la nova roba dels gegantons, la Laia i el Galderic, i la presentació d’un gegantonet. L’activitat gegantera arrencarà, com és habitual, durant el Seguici de Festa Major.

Tot just després del Pregó, el dijous 28 de juny a les 20.30 hores, els pregoners lliuraran a la geganta Paula la toia i tindrà lloc el tradicional Ball de Plaça dels gegants rubinencs. Serà en aquest moment quan la ciutadania podrà conèixer el nou vestuari dels gegantons, que s’ha renovat igual que van fer els Gegants l’any passat. A més, s’estrenarà el gegantonet, una nova figura de la colla que estarà apadrinada per la gegantona Matilda, de l’escola Ca n’Alzamora, i pels gegantons de la colla Gegantera de Sant Llorenç Savall. Un cop finalitzades totes les activitats al voltant del Pregó, els Gegants dormiran a la Casa Gran tota la primera nit de Festa Major.

Divendres 29 de juny a les 8 hores, la colla gegantera oferirà les matinades gralleres pel centre del poble per anunciar el dia gran de la ciutat. Ja a les 10 hores, tindrà lloc el despertar dels gegants i la sortida dels gegants i gegantons de l’Ajuntament i la plantada a la plaça, on posteriorment realitzaran el ball institucional davant les autoritats.

Tot seguit, es donarà inici al petit Seguici de Sant Pere amb els gegants, que finalitzarà a la plaça del Doctor Guardiet, on tindrà lloc l’entrada a ofici dels Gegants de Rubí a l’església de Sant Pere. Durant la missa , el Roc i la Paula oferiran el XXXII Ball d’Església dels gegants de Rubí, ‘La Muixeranga’. Sortint de l’ofici, ja a les 13 hores, tindrà lloc el Ball de Plaça.

Trobada de gegants
Una dotzena de colles geganteres participaran en la XXV Trobada de gegants, que tindrà lloc el dissabte 30 de juny. La trobada arrencarà a les 17.30 hores a la plaça Pere Aguilera amb la plantada dels gegants, per després iniciar la desfilada dels gegants, gegantons i colles participants, que finalitzarà a les 20 hores a la rambla del Ferrocarril, amb la presentació de les colles, els parlaments i la ballada dels gegants.

Entre les colles participants hi ha la de Balsareny-‘Els k+sonen’, Breda, Sant Andreu del Palomar, Masquefa, Santpedor, ‘Els alegres’ de Reus, el Club Natació de Rubí, l’escola 25 de Setembre, l’escola Ca n’Alzamora, El Pinar i l’escola Teresa Altet.