L’Esbart Dansaire prepara un espectacle ple d’homenatges per Sant Pere

Imagen noticia
Dani Flaco acosta el seu pop de cantautor al públic rubinenc
26 de junio de 2018
Governança amb perspectiva de gènere
28 de junio de 2018

L’Esbart Dansaire prepara un espectacle ple d’homenatges per Sant Pere

Imagen noticia

L’Esbart Dansaire de Rubí ja està ultimant els detalls per l’espectacle de Festa Major, una de les activitats més esperades de les festes rubinenques. L’actuació, que tindrà lloc el divendres 29 de juny a l’amfiteatre del Castell, comptarà amb sis petits espectacles.

La primera part serà un seguit de coreografies de Quim Serra a partir de peces del famós músic català Manuel Blancafort. Seguidament, l’Esbart realitzarà un homenatge al mestre Manuel Cubeles, coreògraf i promotor de la dansa tradicional catalana que va morir aquest any. «Per nosaltres és molt important aquesta figura, ja que va apostar per pujar la dansa tradicional catalana sobre l’escenari i convertir-la en un espectacle» explica Rubio, motiu pel qual volen recordar la seva tasca i donar-la a conèixer entre el públic. L’entitat rubinenca interpretarà com a homenatge l’obra ‘L’espanyolet del Ripollès’.

Després, arribarà el torn de la coneguda sarsuela ‘Farandola de la cançó d’amor i de guerra’, seguida de la peça ‘Veles e Vents’, poema d’Ausiàs March reconvertit en cançó per Raimon, que va interpretar l’Esbart de Rubí per primer cop durant la gala dels Premis Nacionals de Cultura 2017 celebrats a la nostra ciutat. Aquesta coreografia de Jordi Rubio serà presentada per primer cop davant el públic rubinenc, amb l’acompanyament musical enregistrat del cantautor Roger Mas, tal com va tenir lloc durant la gala de premis.

L’entitat rubinenca homenatjarà ‘Marina’, òpera presentada al Gran Teatre del Liceu l’any 1968 amb coreografia d’Albert Sans, una peça icònica dins del món dels esbarts, segons explica Jordi Rubio. «L’han ballat moltíssims esbarts, de tal manera que la gent la confon amb una dansa tradicional», afirma el coreògraf. Amb aquesta actuació, l’entitat rubinenca vol recrear un moment molt emotiu, ja que, entre el públic, hi haurà l’autor de la dansa, Albert Sans i molts exdansaires de l’obra original. Finalment, la segona part estarà dedicada a les Gitanes, peça tradicional que, com sempre, no pot faltar en qualsevol actuació de l’Esbart.

L’espectacle comptarà amb música en directe, amb l’actuació de la pianista Lluïsa Serra, interpretant temes de Manuel Blancafort, mentre que la resta de coreografies comptaran amb l’acompanyament musical de la cobla La Principal de Llobregat, dirigida per Jordi Núñez. Les entrades de l’espectacle a l’amfiteatre del del Castell tenen un preu de 4 euros.