Els menors de 16 anys poden fer propostes per millorar la ciutat

jovent republicà
Jovent Republicà critica que el govern hagi prorrogat el Pla Local de Joventut
24 de marzo de 2022
Yolanda Ferrer
L’espai que ens correspon
24 de marzo de 2022

Els menors de 16 anys poden fer propostes per millorar la ciutat

Redacció

Els Pressupostos Participatius d’Infants i Adolescents 2022 sortiran al carrer per recollir propostes i incorporar-les al procés. Aquest dissabte entre les 17 h i les 19 h, s’instal·larà un punt de participació a la plaça de la Nova Estació. Serà un espai on els membres del Consell dels Infants de Rubí recolliran idees dels infants i adolescents que hi vulguin participar. Qualsevol rubinenc menor de 16 anys pot fer la seva aportació. 

Les propostes han d’entrar dins les categories d’inversió, és a dir, queden fora del procés aquelles que estan encaminades a contractacions o qüestions relatives al manteniment de la ciutat. Hi ha un total de 50.000 euros del pressupost municipal per destinar a les propostes específiques dels infants i adolescents.

El procés de Pressupostos Participatius infantils va arrencar el febrer amb la presentació del projecte, l’elecció dels membres del Consell d’Infants i d’Adolescents i les primeres sessions per recollir propostes a les aules dels centres educatius. Ara, el procés surt al carrer amb l’activitat d’aquest dissabte que busca ampliar la participació d’infants i adolescents.

La següent fase, que tindrà lloc a l’abril, es dedicarà a filtrar i ajustar les propostes i el seu desenvolupament. El següent pas serà validar aquestes idees amb la participació de tècnics municipals que avaluaran el seu cost i la seva viabilitat. Això serà al maig. Al juny es procedirà a classificar les propostes per prioritats.  El procés s’allargarà fins a finals d’any amb l’execució i seguiment dels projectes aprovats.

La proposta resultant dels Pressupostos Participatiu Infantils i Adolescents de l’any anterior, que incloïa la millora de l’entorn de la riera i la seva connexió amb el nucli urbà, ha estat incorporada al projecte el balcó de la Riera, un projecte que el govern vol posar en marxa a través dels fons europeus Next Generation.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES