L’Ajuntament impulsa un programa d’activitats infantils durant l’estiu

erc
Joan Puntí, escollit nou president de la secció local d’Esquerra a Rubí
7 de julio de 2021
certificat inclusiu localpres
Una vuitantena de persones obtenen el certificat d’acollida
7 de julio de 2021

L’Ajuntament impulsa un programa d’activitats infantils durant l’estiu

L’alcaldessa, acompanyada pel regidor d’Educació. / Localpres-Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa un programa d’activitats educatives i inclusives que coincideix amb l’inici del desplegament del Carnet 360, una iniciativa per acostar els infants a les activitats que es fan a la ciutat.

Es tracta d’una programació que es concreta en quatre eixos: Estiu d’oportunitats als barris, Estiu d’oportunitats per a la població jove, un projecte pilot d’inclusió al Casal Ramon Llull i Lleure inclusiu als Casals d’estiu. “Rubí és i vol ser una ciutat inclusiva i educadora i aquest estiu, més que mai, apostem per desplegar activitats que generin oportunitats educatives a tota la infància de la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Estiu d’oportunitats als barris és un programa de jocs i activitats inclusives que tindran lloc a espais públics del Pinar, el 25 de Setembre i Les Torres.

Estiu d’oportunitats per a població jove es divideix en dues propostes: un casal d’estiu per a població nouvinguda i tallers de reforç educatiu. El casal per a persones nouvingudes s’adreça a joves de secundària i està obert a població jove que vulgui aprendre a millorar la llengua catalana i la cultura rubinenca. Els tallers de reforç educatiu estan pensats per a repassar les competències bàsiques i facilitar l’aprenentatge i va dirigit a les famílies.

El tercer eix és el projecte d’inclusió al casal del Ramon Llull, que pretén promoure l’espai com a entitat educativa inclusiva, promovent l’acceptació i la normalització de tothom en àmbits com la diversitat funcional, la diversitat sexual i cultural.

Per últim, en tots els Casals d’estiu s’inclou la contractació de monitors-vetlladors d’inclusió per donar suport individual en funció de la ràtio d’infants amb necessitats educatives especials i també per oferir formació sobre inclusió als professionals dels casals.

Rubí ha tornat a renovar el segell que reconeix Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància i aquesta programació s’inclou dins d’aquest projecte: “La renovació és per nosaltres la constatació que ens mantenim en la bona direcció i ens encoratja a continuar treballant com fins ara per incorporar la mirada dels nens i nenes en la creació de polítiques públiques, així com a garantir la igualtat d’oportunitats”, ha dit Martínez.

D’altra banda, continuen els tallers artístics d’estiu que ofereix l’Escola d’Art i Disseny (edRa) i l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que complementen l’oferta lúdica i educativa durant tot el mes de juliol.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *