Els pensionistes tornaran a sortir al carrer per defensar pensions dignes

Imagen noticia
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
10 de diciembre de 2019
Imagen noticia
Cistell dels desitjos al Mercat
12 de diciembre de 2019

Els pensionistes tornaran a sortir al carrer per defensar pensions dignes

Imagen noticia

El Moviment per a unes Pensions Públiques Dignes de Rubí no cedeix en la seva lluita i aquest divendres 13 de desembre tornarà a manifestar-se pels carrers del centre de la ciutat. La concentració, convocada per a les 18 hores a la plaça Pere Aguilera, es dirigirà cap a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat passant pels carrers Doctor Robert, plaça de Catalunya, passeig Francesc Macià, carrer Sant Cugat, Mercat, carrer Cal Gerrer, carrer Cervantes, avinguda de Barcelona i plaça del Doctor Pearson.

Entre les seves reivindicacions, el col·lectiu exigeix mesures urgents per garantir, ara i en el futur, el sistema públic de pensions i el seu finançament, així com que es marqui una pensió mínima de 1.080 euros i que s’estableixi per llei la revalorització automàtica d’aquestes en funció de l’IPC real. També demanen la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2011 i els canvis normatius que han incrementat la precarietat i la derogació dels canvis regressius en el sistema de pensions de 2011 i 2013.

A més, reclamen acabar amb la desigualtat de gènere en salaris i pensions, la jubilació anticipada sense penalitzar amb 40 anys cotitzats i la derogació del copagament sanitari, entre altres.

Sota la consigna ‘No a les pensions misèria, no a la motxilla austríaca, no a les pensions privades’, el col·lectiu anima a la ciutadania a unir-se a la mobilització.

A més, els pensionistes rubinencs també han acordat participar a la manifestació de dissabte pel manteniment dels llocs de treball a Continental i a la manifesació de dilluns 16 de desembre a Barcelona convocada per la Marea Pensionista i la Coordinadora Estatal de Pensionistes. La comitiva de Rubí sortirà a les 8.45 hores de l’estació de FGC per anar a l’Arc de Triomf des d’on es marxarà fins al Parlament de Catalunya.

Lliurament de dades personals a Mútua de Terrassa
El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes i la plataforma Rubí Sanitat, que es donen suport en les seves lluites, també han denunciat que al CAP Mútua de Terrassa s’està fent una tractament «il·legal o al·legal» de les dades personals dels usuaris del centre.

Segons un comunicat conjunt, els pacients del CAP estan rebent un document on els demanen el seu consentiment per fer ús de les seves dades personals. «Considerem que aquesta gestió és il·legal, ja que significa cedir dades personals de pacients a les empreses privades de Mútua de Terrassa com la Fundació Vallparadís o Aptime Centre Clínic, per captar clients de pagament als seus serveis privatitzats».

De fet, apunten que al quart paràgraf del document que es demana que signin els pacients diu «mitjançant la firma d’aquest document dona el seu consentiment per tal que les dades que siguin estrictament necessaries siguin cedides a l’entitat en què vostè tingui concertada la prestació de serveis medicosanitaris i socials amb l’objectiu d’accedir al pagament del cost d’assistència».

El col·lectiu considera que aquest és un pas més per la privatització de serveis i que repercutirà en «la cada vegada més deficitària assistència de la sanitat pública». També demanen que l’Ajuntament posi en coneixement del Servei Català de la Salut aquesta anomalia.