L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons

Imagen noticia
L’Espona oferirà un cop al mes preestrenes d’espectacles artístics
10 de diciembre de 2019
Imagen noticia
Cistell dels desitjos al Mercat
12 de diciembre de 2019

L’antic hotel Terranova acollirà un centre per a menors tutelades embarassadades o amb nadons

Imagen noticia

L’antic Hotel Terranova, situat a Can Rosés, no acollirà finalment un centre de menors estrangers sense família, sinó que acollirà un nou servei educatiu de caràcter residencial adreçat a adolescents i joves embarassades i a mares menors d’edat amb infants de 0 a 3 anys i amb capacitat per a 15 places.
Així ho ha anunciat el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i l’Ajuntament, que han fet públic aquest dimecres l’acord sobre quin serà el pla d’atenció a Rubí de joves en situació de vulnerabilitat.

Segons han explicat les dues administracions, la residència que s’ubicarà al Terranova té com a objectiu millorar les potencialitats i capacitats marentals d’aquestes joves per tal que puguin desenvolupar el seu rol maternal de la millor manera possible. També es treballaran hàbits saludables, capacitats laborals, oportunitats i reptes per a una vida autònoma i programes per a promoure la tornada a la família, en els casos que això sigui possible, quan hagin d’abandonar aquest recurs.

Joves migrats viuran en pisos en diferents barris
El pla d’atenció consensuat per fer front a la situació d’aquest col·lectiu d’infants i joves amb necessitats especials de protecció també inclou la posada en funcionament de diversos pisos per a joves migrants sols d’entre 16 i 21 anys amb capacitat per a 4 places, que estaran repartits pels diferents barris de la ciutat. Els joves que ocuparan aquests habitatges estan aprenent l’idioma, estan fent formació laboral i treballen per a la seva emancipació.

Els pisos tutelats de 16 a 21 anys són serveis residencials amb equips educatius dirigits, en aquest cas, a joves migrats sols. En aquests serveis es posa especial èmfasi en l’acollida i el desenvolupament d’una xarxa comunitària i en l’acompanyament més enllà de la majoria d’edat per garantir la cobertura de les seves necessitats i, especialment, les oportunitats laborals i la seva regularització administrativa.

Tant la Generalitat com l’Ajuntament consideren que «aquesta és la millor solució per a la ciutat, ja que permetrà oferir un recurs bàsic d’atenció a noies, alhora que permet la corresponsabilitat entre ambdues administracions amb l’acollida de joves migrats sols».

Cal recordar que quan al maig va saltar la notícia que l’antic Hotel Terranova acolliria un centre per a una vuitantena de menors immigrants sense família, el veïnat va mostrar el seu ferm rebuig, així com el govern local, que es va oposar a un centre d’aquestes característiques i que va acusar la Generalitat de no consensuar els recursos d’acollida.