Els Reis Mags reparteixen il·lusió per tota la ciutat

Imagen noticia
Últim dia per visitar el campament del Mag Rubisenc al Castell
4 de enero de 2019
Imagen noticia
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret
8 de enero de 2019

Els Reis Mags reparteixen il·lusió per tota la ciutat

Imagen noticia

Milers de rubinencs i rubinenques van sortir al carrer per gaudir de l\’esperada Cavalcada de Reis del 2019, una desfilada de set carrosses i amb la participació de més de 200 persones encapçalades per Melcior, Gaspar, Baltasar, el Mag Rubisenc i el Carter Reial, a més de 30 grups i personatges que conformaven un lluït i acolorit seguici reial.

Com cada any, l\’Escardívol va ser l\’escenari de l\’arribada de Ses Majestats, amb una gran benvinguda de llums de colors, confeti i focs artificials que presenciar amb molta il·lusió més de 6.000 persones. Un grup d\’infants triats per sorteig entre els participants en l\’arbre dels desitjos del campament del Mag Rubisenc van poder gaudir de l\’acte de benvinguda dels Reis sobre l\’escenari. Més de 6.000 persones van presenciar aquest acte des de l\’Escardívol.

El Mag Rubisenc va ser el primer a parlar per donar els millors desitjos per aquest any que comença. Tot seguit, l\’alcaldessa, Ana María Martínez, va donar les claus de la ciutat al Rei Melcior per tal que Ses Majestats poguessin obrir totes les portes i repartir els regals a totes les famílies rubinenques, gest que el rei va agrair.

Després de l\’acte de benvinguda, es va iniciar la tradicional Cavalcada pels carrers del centre de la ciutat. La comitiva va donar el tret de sortida al carrer Joaquim Blume i va finalitzar a la Plaça del Doctor Guardiet. A més de les set carrosses, la desfilada va estar molt animada amb els xanquers, les bandes de música com l\’Associació Rubí Musical segle XXI, els torxers, els patges, els carboners, els animals gegants, les naus i coets, els cotxes antics carregant els regals i molts personatges màgics i de contes. Com a novetat, enguany ha participat en la desfilada en Bòjum, el germà de l\’elefant blau Bòdum, que va lluir una corona i una capa vermella especialment per l\’ocasió, i que es va encarregar de recollir els xumets dels infants que ja s\’han fet grans per lliurar-los als Reis.

Com a convidats especials, van ser-hi presents els grups d\’animació Les Montgolfiéres, d\’Itàlia, i Les Allumeurs i Les Phaneles, de França. La primera i l\’última carrosses van repartir 4 tones de caramels, amb la novetat que aquest any eren caramels tous tipus goma aptes per a celíacs. La iniciativa vol reforçar el protocol de seguretat per evitar accidents.

Tot i això, enguany la cavalcada es va retardar 50 minuts aproximadament a causa precisament d\’un accident, ja que el Paó Reial, un dels elements de la desfilada, va passar per sobre del peu d\’una jove que formava part del grup d\’animació de la imatge, que va haver de ser traslladada en ambulància a l\’Hospital de Terrassa. La noia presenta diverses fractures òssies i de lligaments del peu i haurà de ser operada aviat.

Després d\’uns 50 minuts, que el nombrós públic que seguia la desfilada va aguantar amb paciència i il·lusió, el seguici va poder reprendre la marxa. La plaça del Doctor Guardiet va ser el punt final del seguici reial, on va tenir lloc la tradicional adoració al nen Jesús al voltant de les 21:30 h, finalitzant amb l\’entrega de l\’or, encens i la mirra per part de Melcior, Gaspar i Baltasar. La companyia Rah-Mon Roma va amenitzar l\’espera amb l\’espectacle de contes i cançons Sarau de Nadal.