Els rubinencs es queixen del soroll dels bars i restaurants i del trànsit

ple
L’Ajuntament convoca per dijous a les 23 h el Ple sobre el dispositiu de seguretat del Primavera Pop
26 de abril de 2022
Els Bombers treballen per apagar un incendi en un aparcament i un altre a Sant Muç
26 de abril de 2022

Els rubinencs es queixen del soroll dels bars i restaurants i del trànsit

Marta Cabrera

L’Ajuntament de Rubí està preparant una nova ordenança per regular el soroll a la ciutat i per això durant el mes de març va iniciar una consulta pública a través de la plataforma digital Rubí Participa. En aquesta consulta, es van recollir una quarantena de queixes i propostes relacionades amb el soroll, la gran majoria vinculades a molèsties que produeixen bars i restaurants, pel soroll del trànsit i també derivades de lladrucs de gossos.

La queixa que més es repeteix és la dels sorolls derivats de l’activitat de bars, restaurants i locals. Els veïns es queixen principalment del soroll que prové de les terrasses d’aquests negocis i de la música que alguns posen a l’interior dels locals. Alguns ciutadans proposen limitar l’adjudicació de llicència en algunes zones cèntriques que tenen problemes de soroll. 

També s’han recollit moltes queixes de diferents punts de la ciutat derivades del soroll del trànsit, com ara motocicletes, cotxes, camions, vehicles de recollida d’escombraries, autobusos i vehicles que recullen material o que reparteixen butà. Es proposa fer més controls de soroll als carrers i incorporar més busos urbans elèctrics o híbrids per reduir el soroll i les vibracions que provoquen. 

En tercer lloc, els veïns que han participat en aquest procés participatiu es queixen de les molèsties que produeixen els lladrucs dels gossos dels seus veïns durant el dia i la nit. Una de les propostes dels ciutadans encaminada a solucionar aquest conflicte és multar els veïns que tenen gossos al carrer bordant a partir de les 23 h. El soroll al carrer i les places també és important, segons aquesta consulta. Els participants han explicat que a les nits, en algunes places i carrers es reuneixen grups de persones que molesten el veïnat amb música i crits. Per solucionar-ho, proposen, entre altres, regular l’ús dels altaveus al carrer. 

Més enllà d’aquestes quatre problemàtiques que es repeteixen en diversos punts de la ciutat, ja sigui en barris o urbanitzacions, també hi ha hagut queixes pels sorolls que provenen de matinada dels tallers de FGC i pels sorolls derivats d’equipaments com la pista Francesc Calvo, el Regina Carmeli, el camp de futbol del 25 de Setembre i la pista Rafael Alberti. També hi ha una proposta perquè es reguli el so de les campanes a les esglésies i l’activitat que hi ha a la plaça Doctor Guardiet durant els enterraments. Finalment, s’han recollit queixes per la música que es posa al carrer per Nadal, demandes sobre la regulació del volum de la música en festes populars i una demanda per limitar el soroll derivat dels petards durant la revetlla de Sant Joan.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES